Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:43 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis Relația cu Polonia, o prioritate pentru România, atât în plan european, cât și transatlantic

ro

11 Mar, 2015 18:35 886 Marime text
 
Relația cu Polonia este o prioritate pentru România, atât în plan european, cât și transatlantic, ea fiind subliniată de existența unui parteneriat strategic, iar cele două țări sunt legate de o istorie comună de cooperare și solidaritate în momente cruciale, a declarat, astăzi, președintele Klaus Iohannis, înainte de plecarea în vizita oficială pe care o va efectua la Varșovia, informează Agerpres.

Potrivit șefului statului, agenda discuțiilor româno — polone cuprinde subiecte legate de evoluția relațiilor bilaterale, din punct de vedere economic, politic și militar.

„Avem în vedere proiecte concrete de cooperare între România și Polonia, în cadrul Uniunii Europene și în NATO, cu accent pe cooperarea regională. Vom discuta și tema securității, cu referire în mod special la chestiunea Ucraina. Atât România, cât și Polonia au un interes major față de vecinătatea estică. De aceea, cred că există premise ca, împreună, România și Polonia să joace un rol important în configurarea cooperării NATO și UE cu partenerii din regiune", a afirmat Iohannis, într-o declarație susținută la Aeroportul „Henri Coandă".

În cadrul vizitei, președintele va avea convorbiri cu președintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, cu președintele Seimului polonez, Radoslaw Sikorski, cu Bogdan Borusewicz, președintele Senatului, dar și cu premierul polonez Eva Kopacz.

Din delegația care îl însoțește pe șeful statului la Varșovia fac parte consilierii prezidențiali Dan Mihalache, Andrei Muraru, Lazăr Comănescu, Tatiana Niculescu Bran — purtător de cuvânt al șefului statului, precum și secretarul de stat pentru Afaceri Europene, George Ciamba.



Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii