Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reguli noi la alegerile locale de astăzi

ro

05 Jun, 2016 07:16 2054 Marime text
Ziua de astăzi marchează nu doar stabilirea viitoarei configurații a organismelor decizionale de la nivel local, ci și primele alegeri organizate în baza unei legislații electorale modificate substanțial în anul 2015.

Vă reamintim că alegerile din 5 iunie 2016  sunt primele la care cheltuielile electorale ale competitorilor electorali vor fi rambursate de la bugetul statului. În acest sens, legiuitorul a introdus reguli stricte privind limitele contribuțiilor și cheltuielilor electorale, destinația acestora, propaganda electorală stradală fiind permisă doar sub forma afișelor electorale de anumite dimensiuni, amplasate în spații special amenajate.
„S-a spus că această campanie electorală a fost ternă, anostă, dar eu apreciez că a fost una decentă, în care competitorii electorali au înțeles să respecte noile reguli introduse prin Legea nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniei electorale, republicată”, a declarat președintele AEP, Ana Maria Pătru.

O premieră la alegerile locale din acest an va fi utilizarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal, proiect ințiat de AEP și dezvoltat împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale. Pentru prima dată, secțiile de votare vor fi monitorizate.

Citeşte şi Constanța. Este ziua cea mare. Stare de asediu. Se aleg primarii, consilierii locali și județeni. ZIUA de Constanța transmite tot
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii