Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reguli noi în magazine Ce obligaţii au comercianţii

ro

28 Feb, 2016 14:24 1892 Marime text
 
De astăzi comercianții sunt obligați să schimbe toate produsele pe care clienții le returnează. Schimbul se va face în cel mult 15 zile, informează România TV.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă care modifică legea vânzării produselor şi care intră în vigoare de duminică, 28 februarie, legea aduce mai multe avantaje pentru consumatori. Mai exact, magazinele sunt obligate să schimbe produsele pe care le returnează consumatorul în maximum 15 zile. Pentru un produs înlocuitor, perioada de garanţie se prelungeşte din momentul în care clientul primeşte produsul, scrie România TV.

De asemenea, dacă produsul nu poate fi schimbat şi nu poate fi funcţional timp de mai bine de 10% din perioada de garanţie, atunci magazinul este obligat să schimbe produsul definitiv sau să returneze banii consumatorului, mai notează România TV.

Până acum, magazinele nu erau obligate să facă acest lucru. Doar 13 mari magazine schimbau produsul, însă din propria iniţiativă. Şi magazinele online vor fi obligate să anunţe clienţii că pot schimba produsele şi că vor primi produse înlocuitoare.



Sursa: România TV
Sursa foto: ivoline.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii