Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reguli noi în lumea fotbalului

ro

09 Jan, 2016 18:37 1168 Marime text
 
Începând din luna iunie vor apărea noi reguli în lumea fotbalului. În luna martie, mai multe schimbări vor fi aprobate după ce board-ul FIFA îşi va da acordul în legătură cu ele.
 
Unele dintre modificări vor fi doar mici retuşuri, altele vor avea direct legătură cu regulile jocului, notează digisport.ro.
 
The Guardian a scris în ediţia de astăzi că în ultimele 18 luni mai mulţi specialişti au lucrat la un document de 22.000 de cuvinte, în care sunt notate toate modificările care trebuie aduse în viitorul apropiat în jocul de fotbal, astfel încât acesta să fie mai plăcut, mai dinamic, să nu mai lase loc la atât de multe interpretări şi să fie mai "user-friendly" pentru spectatorii neavizaţi.
 
Iată unele din cele mai importante modificări:
 

Cartonaşe roşii înainte de meci
 
Nu de puţine ori, mai ales la derbiuri, unde tensiunea este extrem de mare, fotbaliştii se şicanează încă de pe tunel. De cele mai multe ori doar verbal, însă s-a ajuns de suficiente ori şi la dueluri fizice (conflictul dintre Vieira şi Roy Keane e de notorietate). Până acum arbitrul nu îi putea elimina pe fotbalişti decât după fluierul de start al meciului, dar de acum acesta va avea libertate totală. După ce inspecţia gazonului va fi fost făcută, orice neregulă comisă de jucători va putea fi sancţionată cu cartonaş, galben sau roşu, în funcţie de abatere.
 
Un fotbalist accidentat nu va trebui să iasă de pe teren dacă adversarul a luat cartonaş
 

O regulă care vrea să aducă echilibru. Dacă cel care faultează este sancţionat de arbitru cu cartonaş înseamnă că acesta a avut o intrare dură. Nu este corect, astfel, ca formaţia al cărui jucător a suferit deja o nedreptate (victima) să evolueze în "10", în timp ce formaţia adversă, cea responsabilă de neregula comisă, să poată juca având un om în plus. Ca atare, fotbalistul va primi îngrijiri pe teren. În restul de cazuri, la faulturile în care centralul nu dă cartonaş, jucătorul accidentat va trebui să iasă (se consideră că în acele momente, faultul nefiind dur, ar putea trage de timp).
 
Reîntoarcerea pe teren
 
De multe ori se întâmplă ca jucătorii să fie nevoiţi să îşi schimbe ghetele din cauza terenului sau ca urmare a faptului că acestea sunt într-un fel deteriorate. Jucătorul care părăseşte terenul în acest scop trebuie să aştepte întreruperea meciului pentru a reintra. Noua regulă îi va permite să revină pe gazon fără a mai aştepta, la un semn discret al arbitrului.
 
Fanioanele de la colţul terenului
 
Cluburile vor avea voie să îşi pună logo-urile pe fanioanele de la colţul terenului, astfel încât să se promoveze mai bine. Deja multe dintre formaţiile din Premier League fac acest lucru, dar este în afara regulamentului.
 
„Încercăm să facem fotbalul un sport pe "limba" tuturor. Vrem să nu existe dubii şi toate deciziile să se ia conform logicii, dar şi în spiritul jocului. Unele puncte pot suna nebuneşti, pentru că puţini se aşteaptă ca anumite lucruri să se întâmple pe gazon (n.r.există şi o regulă privind ce trebuie să facă un arbitru atunci când medicul advers intră pe teren şi opreşte adversarul din situaţie de gol), însă am încercat să anticipăm cât mai multe lucruri bazându-ne pe experienţa anterioară”, a declarat pentru sursa citată David Elleray, unul dintre principalii artizani ai noilor reguli, notează digisport.ro. 


Sursa foto: club-de-sport.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii