Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reguli mai stricte la acordarea vizei pentru SUA

ro

01 Jun, 2017 18:09 1912 Marime text
Guvernul Statelor Unite a adoptat miercuri un nou chestionar pentru solicitanții de viză din întreaga lume. Aceștia trebuie să furnizeze informații personale despre ultimii 15 ani, transmite Reuters.

Regulile adoptate în 23 mai de Biroul pentru Management și Buget permit consulatelor să ceară de la cei care vor vize numerele tuturor pașapoartelor deținute anterior, mesajele în mediile sociale online din ultimii cinci ani, adresele de e-mail și numerele de telefon din aceeași perioadă și informații biografice privind ultimii 15 ani, inclusiv adresele, locurile de muncă și călătoriile.  Formularul poate fi consultat aici.

Un oficial din Departamentul de Stat a explicat că se vor cere informații suplimentare dacă trebuie confirmată identitatea unei persoane sau pentru verificări mai riguroase legate de securitatea națională.

Măsurile sunt în concordanță cu promisiunea președintelui Donald Trump că va spori securitatea Statelor Unite și va întări controalele la frontiere. Criticii afirmă că noile chestionare sunt excesiv de dificile, vor duce la întârzieri în procesarea cererilor de viză și vor descuraja studenții și oamenii de știință care vor să intre în SUA.

Răspunsurile la întrebări sunt voluntare, dar formularele chestionarelor avertizează că refuzul de a furniza informațiile cerute poate întârzia sau împiedica procesarea cererilor de viză.România se numără printre puținele țări din UE ai căror cetățeni au nevoie de viză pentru a putea călători în Statele Unite.

sursa foto: http://www.foxnews.com/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii