Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reguli drastice pentru şcolile de şoferi. Vezi ce modificări se aduc

ro

22 May, 2013 18:43 1452 Marime text
Ministerul Transporturilor impune şcolilor de şoferi ca în primul an de funcţionare să aibă o promovabilitate a cursanţilor de minim 40 la sută, iar în al doilea an de 50 la sută, altfel nu mai pot funcţiona. Şi nu este tot. Maşinile de şcoală vor fi dotate cu camere de supraveghere.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a anunţat miercuri că şcolile de şoferi unde gradul de promovabilitate a cursanţilor nu trece de 40% în primul an de la reautorizare şi de 50% în cel de-al doilea vor rămâne fără licenţă. Prevederile sunt incluse într-un ordin al ministrului Transporturilor, intrat în vigoare, prin care se reglementează funcţionarea şcolilor de şoferi din România.

"Şcolile de şoferi va trebui să îşi asume pregătirea integrală a unui cursant, atât cea teoretică, cât şi cea practică. (...) Până acum existau situaţii în care cursanţii primeau lecţii de conducere auto, practică de la instructori autorizaţi, dar nu exista responsabilitatea nimănui, în condiţiile în care cursantul era bine pregătit sau nu la finalizarea acestor şcoli", a afirmat ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, într-o conferinţă de presă.
Potrivit Mediafax, prin acest ordin, se urmăreşte o evaluare internă reală şi corectă înainte de eliberarea documentelor necesare înscrierii la examen, a adăugat el.

Sursa RTV.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii