Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regii plajelor de la Marea Neagră. O firmă de manipulare mărfuri este cea mai „bogată“

ro

29 Jun, 2011 20:04 1503 Marime text

Cel mai mare administrator de plaje din România este compania Romned Port Operator care "are grijă" de 195.000 mp de plajă în mai multe staţiuni de pe litoral, echivalentul a trei malluri mari din Capitală.Compania din Constanţa, care nu are un site oficial, este controlată de Victor Alexandru Băldescu şi are ca obiect de activitate manipularea mărfurilor în port, dar şi manipularea de fier vechi.

Aproape jumătate din plaja litoralului românesc dată spre închiriere, circa 570.000 de metri pătraţi, este administrată de zece companii private, din care doar trei au ca obiect principal de activitate hoteluri.

"Am participat la licitaţie în aprilie 2011 pentru administrarea plajei din faţa hotelului Europa din Eforie Nord şi din cauză ca la licitaţie am fost în competiţie cu importatori de fier şi cu companii care nu au nicio legătură cu industria hotelieră a trebuit să dau un preţ foarte mare pentru câştigarea licitaţiei, ceea ce nu este normal", a declarat omul de afaceri George Copos, care are două hoteluri la mare (Astoria şi Europa). În opinia lui, administrarea plajelor ar trebui să se facă de companiile care au activitate în turism şi nu de cele "care nu au nicio legătură cu turismul".

Al doilea cel mai mare administrator de plaje este tot o firmă care nu are domeniu de activitate în turism, ci în arhitectură, aşa cum apare la Ministerul de Finanţe.

Sursa: http://www.zf.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii