Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Record de viteză pe A2 Bucureşti-Cernavodă Un şofer a fost prins cu 214 km/h

ro

20 Aug, 2011 21:11 1255 Marime text

Şase şoferi au rămas fără permisele de conducere după ce radarele i-au înregistrat, vineri seară, conducând cu viteză mare pe autostrada Bucureşti - Cernavodă, recordul de viteză, de 214 kilometri la oră, aparţinând unui conducător auto care se îndrepta spre litoral, în maşină fiind şi doi copii, notează http://www.mediafax.ro/. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Autostrăzi, şoferul unui autoturism Audi a fost înregistrat de aparatul radar la kilometrul 139 rulând cu 214 kilometri pe oră, fiind vorba despre un om de afaceri din Bucureşti, în vârstă de 38 de ani, care a făcut şi câteva manevre periculoase, el motivând că se grăbea să ajungă la spital.

În momentul în care radarul înregistra această viteză, pe lângă maşina condusă de către bucureştean a trecut un alt autoturism cu o viteză posibil mai mare, dar care nu a putut fi scanat de radar şi al cărui şofer nu a putut fi tras pe dreapta şi sancţionat.

Potrivit http://www.mediafax.ro/, şoferului surprins cu 214 kilometri pe oră i-a fost reţinut permisul de conducere şi a primit o amendă de 603 lei, sancţiuni aplicate şi altor cinci şoferi, înregistraţi cu viteze între 181 kilometri pe oră şi 207 kilometri pe oră.

La ora transmiterii acestei ştiri, lucrătorii Poliţiei Autostrăzi continuă acţiunea de depistare a vitezomanilor care circulă pe sensul dinspre Capitală spre mare al autostrăzii Bucureşti - Cernavodă, cu două radare amplasate la kilometrul 105 şi pe pasarela de la kilometrul 139, alţi 25 de şoferi fiind sancţionaţi pentru viteză peste limita admisă.

Viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 de kilometri pe oră.

Recordul absolut de viteză înregistrat în acest an pe autostrăzile din România este de 229 de kilometri la oră pe A2.Pe autostrada Bucureşti - Pitepti, recordul este de 225 de kilometri la oră înregistrat în 30 iunie.

Noul tip de radar, cinemometrul laser, de producţie SUA, de ultimă generaţie, permite reperarea maşinii de la o distanţă de 1.200 de metri şi nu poate fi detectat de către şoferi, fiind utilizat de peste 80 de poliţii din lume.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii