Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recomandările medicilor Nu staţi în frig şi echipaţi-vă adecvat pentru vremea de afară

ro

03 Jan, 2016 16:38 1035 Marime text
Temperaturile scăzute din ultimele ore i-au făcut pe medici să tragă un semnal de alarmă.

Astfel, potrivit Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Iflov (SABI), oamenii sunt sfătuiţi ca în aceste zile să nu iasă afară fără o ţinută adecvată, iar cei cu suferinţe cardiac şi respiratorii să evite deplasările.

“În această perioadă  cu temperaturi extrem de scăzute, recomandăm populaţiei să evite deplasările în aer liber dacă nu s-au imbrăcat corespunzator, adică dacă nu au căciulă, mănuşi şi ghete călduroase. Pentru că extremităţile sunt foarte sensibile la ger şi pot aparea lesne degerăturile", a declarat, duminica, managerul SABI, Alis Grasu, citat de hotnews.ro.

În cazul în care apar degerături, este recomandată consultarea de urgenţă a unui medic, a mai spus Alis Grasu, adaugând că trebuie evitată automedicaţia.

Totodată în aceste zile este foarte importantă alimentaţia.

"Sunt indicate consumul de alimente bogate în proteine şi grăsimi nesaturate, fructe, legume şi evitarea băuturilor alcoolice", a mai spus medical, conform hotnews.ro

O atentie speciala trebuie acordată copiilor, care nu trebuie lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate, nu trebuie să fie transportaţi pe distanţe lungi în vehicule fără climatizare şi neechipate corespunzător.

Reamitim că în caz de urgenţe, oamenii pot apela gratuit serviciul unic de urgenţă 112.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii