Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recomandări ISU Atenţie sporită la conectarea şi manevrarea buteliilor de aragaz

ro

20 Oct, 2014 13:11 2035 Marime text
La sfârşitul săptămânii trecute, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” al judeţului Constanţa a fost sesizat prin sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112, cu privire la izbucnirea unui incendiu la o locuinţă, în cartierul Km 5, din municipiul Constanţa.
 
În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, s-a stabilit că incendiul a fost generat, cel mai probabil, de o butelie cu gaz pe care proprietarul imobilului a conectat-o defectuos la instalaţia de gătit şi fără a verifica etanşeitatea furtunului de alimentare. Din fericire, în urma evenimentului s-au înregistrat doar pagube materiale, mai multe piese de mobilier şi aparate electrocasnice fiind distruse de incendiu.
 
Tocmai de aceea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa reaminteşte populaţiei faptul că astfel de evenimente pot avea consecinţe deosebit de grave, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti. Pentru a evita producerea unor tragedii, specialiştii ISU recomandă cetăţenilor câteva reguli de care trebuie ţinut cont la utilizarea buteliilor de gaze:
 
-          verificarea etanşeităţii buteliei, a garniturilor regulatorilor de presiune sau a furtunului se va face numai cu emulsie de apă cu săpun! VERIFICAREA NU SE FACE CU FLACĂRĂ;
-          buteliile nu se depozitează în apropierea oricăror surse de căldură ori sub acţiunea directă a razelor solare;
-        este strict interzisă încălzirea buteliilor ori folosirea acestora în poziţie culcată, răsturnată sau înclinată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii