Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recepție finală la "Drumul Sării", care pune în valoare două zone naturale unice în lume

ro

30 Dec, 2015 23:46 1442 Marime text
Primarul orașului Sovata, Peter Ferenc, a anunțat finalizarea recepției proiectului "Drumul Sării". Astfel, turiștii au posibilitatea să viziteze două zone naturale unice în lume, Lacul Ursu și 'Arboretele de pe Sărături'.
 
Lacul Ursu este cel mai mare și mai cald lac salin din lume, iar Arboretele de pe Sărături este un munte de sare acoperit cu vegetație, inclusiv cu arbori.  Prin acest proiect s-a dorit crearea unui parc ecoturistic, care pune accent pe caracterul ecologic și pe atracțiile naturii, îmbogățit prin elemente cum sunt băile, plimbările, traseele de ciclism și locurile de promenadă.
Potrivit primarului, zona din jurul Lacului Ursu a fost reabilitată în scop ecologic și eco didactic, a fost prevăzută cu foișoare de observare, un turn de belvedere de 26 de metri, 16 noi locuri de odihnă și de observare a naturii, în fiecare punct cheie fiind amplasate  afișe de informare. 
'Drumul Sării - Lacul Ursu și Arboretele de pe sărături' este cel mai de anvergură proiect din țară pe domeniul major de intervenție 5.2, fiind desfășurat pe o suprafață de aproape 80 de hectare. Finanțat prin Programul Operațional Regional domeniul major de intervenție 5.2, proiectul 'Drumul sării Sovata' a vizat  revitalizarea zonei și extinderea activității de agrement pe durata întregului an, investițiile ridicându-se la peste 5,6 milioane lei.
 
Sursa: Agerpres
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii