Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Realitatea Media va intra în reorganizare judiciară şi îşi va redimensiona personalul

ro

06 Sep, 2011 22:10 794 Marime text

Acţionarul majoritar al trustului de presă Realitatea Media, Elan Schwarzenberg, a anunţat marţi că acesta va intra în reorganizare judiciară, proces ce ar urma să dureze trei ani şi va presupune şi o "redimensionare" a personalului.

"Când administrezi o firmă şi constaţi o situaţie de insolvenţă, eşti obligat să iniţiezi reorganizarea judiciară. Cu această măsură a fost de acord şi managerul Sebastian Ghiţă. Scopul este acela de a apăra societatea şi de a curăţa problemele din trecut, fără a mai exista presiunea creditorilor, fără a mai exista datorii şi fără pierderi lunare extrem de mari. Vrem să reeşalonăm creditul celor de la ANAF, pentru ca Realitatea să nu mai funcţioneze cu conturile blocate, şi să reuşim să achităm dările la stat", a explicat Schwarzenberg, într-o conferinţă de presă organizată pentru a oferi detalii privind cererea de insolvenţă a Realitatea Media.

În privinţa redimensionării personalului, acţionarul majoritar al trustului a precizat că aceasta este necesară "în orice afacere în care cheltuieşti mai mult decât încasezi".

"De când am cumpărat Realitatea, nu am intervenit din niciun punct de vedere, ci am analizat situaţia şi doresc ca acest trust să meargă înainte. Este posibil ca eu să fiu cel mai mare creditor al trustului. N-aş dori să pierd banii investiţi în acest trust şi nici nu aş dori să dezamăgesc pe cineva", a mai spus Schwarzenberg.

În acelaşi context, Elan Schwarzenberg a subliniat că are o relaţie excepţională cu managerul Sebastian Ghiţă. "Ghiţă a făcut tot ce putut pentru a fi bine trustului. (...) Chiar mi-a propus varianta de parteneriat în acţiuni, soluţie pe care nu o exclud", a mai spus omul de afaceri. 

Primul termen de judecare a cererii de insolvenţă este miercuri, 7 septembrie.

Sebastian Ghiţă, care are un contract de management cu Realitatea Media, a afirmat că proprietarii Realitatea TV sunt spectatorii şi că activitatea companiei va continua fără dificultăţi.

Elan Schwarzenberg a devenit acţionar majoritar al trustului la începutul lunii mai. El a anunţat atunci că a cumpărat, de la copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu, 90% din acţiuni, contra unei sume "confidenţiale", dar care i-a permis fostului proprietar "să-şi recupereze investiţia".

"Sunt om de afaceri. Aceasta este, poate, cea mai importantă afacere pe care am făcut-o vreodată", a declarat Schwarzenberg.

Omul de afaceri a mai spus că are acces la fonduri de până la 100 de milioane de euro pentru investiţii în trust şi că va respecta contractul de management încheiat de Realitatea cu Sebastian Ghiţă, aşteptând acelaşi lucru de la cel care "a investit şi manageriază Realitatea în acest moment".

Schwarzenberg a precizat şi că, înainte de a cumpăra acţiunile, a declanşat procedura de due-dilligence, ce are ca scop analizarea, verificarea şi evaluarea atentă a business-ului pe care urma să îl preia.

Noul proprietar al trustului Realitatea a mai subliniat că îşi doreşte plata la zi a taxelor către stat, a salariilor şi a sumelor datorate furnizorilor. Din punct de vedere editorial, Schwarzenberg şi-ar dori ca Realitatea TV, cel mai important instrument din trust, să devină un fel de "CNN local", şi nicidecum o pârghie pentru a face afaceri cu statul sau un mijloc de "a răstigni oameni".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii