Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Realitatea Media a dat în judecată CNA şi cere suspendarea licenţei prin satelit acordate RTV

ro

16 Nov, 2011 23:16 890 Marime text

Realitatea Media SA a dat în judecată Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) şi cere, printre altele, suspendarea Deciziei Consiliului din 9 iunie prin care a fost acordată o licenţă audiovizuală prin satelit televiziunii RTV, al cărei control a fost preluat ulterior de Sebastian Ghiţă.

Dosarul a fost înregistrat pe 1 noiembrie, la Curtea de Apel Bucureşti. Primul termen de judecată este în data de 18 noiembrie, scrie Mediafax.

Cel mai important lucru cerut în instanţă de Realitatea Media SA este suspendarea Deciziei Consiliului privind modificarea licenţei audiovizuale a televiziunii RTV, deţinută de Ridzone Computers SRL, din licenţă audiovizuală prin reţele de telecomunicaţii în licenţă audiovizuală cu difuzare prin satelit, modificare aprobată de CNA pe 9 iunie 2011.

Totodată, Realitatea Media SA a cerut în instanţă suspendarea adresei prin care societatea Ridzone Computers SRL a anunţat CNA că televiziunea RTV va emite provizoriu din studiourile de la Casa Presei Libere. RTV a început să emită provizoriu de la Casa Presei Libere în baza articolului 15 din Decizia CNA nr. 488 din 29 aprilie 2010, potrivit căruia "Serviciul de programe poate funcţiona provizoriu pentru o perioadă limitată de timp, dacă titularul licenţei audiovizuale a îndeplinit cumulativ următoarele condiţii: a) a depus la Consiliul Naţional al Audiovizualului dosarul de solicitare a deciziei de autorizare audiovizuală; b) a adus la cunoştinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului intenţia de începere a funcţionării provizorii cu cel puţin 72 de ore înainte, precizând intervalul orar zilnic de difuzare".

În acest sens, Realitatea Media SA a solicitat instanţei şi suspendarea articolului 15 din Decizia CNA nr. 488 din 29 aprilie 2010.

CNA va analiza în şedinţa de joi plângerea prealabilă a Realitatea Media SA, după cum a declarat pentru MEDIAFAX Răsvan Popescu, preşedintele CNA. El nu a dorit să comenteze înainte ca subiectul să fie discutat în şedinţa Consiliului.

Pe de altă parte, contactat de MEDIAFAX, nici Elan Schwartzenberg, asociatul principal al Realitatea Media SA, care deţine televiziunea de ştiri Realitatea TV, nu a dorit să comenteze.

Cele trei aspecte care fac obiectul procesului de la Curtea de Apel Bucureşti au fost cuprinse şi într-o adresă transmisă CNA pe 1 noiembrie, ziua în care Consiliul a analizat şi aprobat emisia televiziunii RTV, controlată de Sebastian Ghiţă, din studiourile de la Piaţa Presei Libere, şi modificarea grilei de programe a postului, care s-a transformat astfel în mod oficial într-un canal de ştiri.

Televiziunea generalistă RTV, deţinută de Ridzone Computers, cu sediul în Târgu Jiu, a primit o licenţă audiovizuală prin reţele de telecomunicaţii de la CNA în octombrie 2008. În 9 iunie 2011, CNA a aprobat modificarea licenţei audiovizuale prin reţele de telecomunicaţii a RTV în licenţă audiovizuală prin satelit, fapt care a permis transformarea televiziunii locale într-o televiziune care putea să emită la nivel naţional.

Ulterior, în luna septembrie, societatea RTV Satellite Net SRL, controlată de Sebastian Ghiţă, a preluat 95% din acţiunile societăţii Ridzone Computers SRL din Târgu Jiu, care deţine licenţa audiovizuală prin satelit pentru televiziunea RTV Gorj, potrivit unui document primit de CNA. CNA a primit însă informaţiile că, potrivit unei adunări generale a acţionarilor Ridzone Computers SRL, din 30 septembrie, RTV Satellite Net SRL a preluat 95% din acţiunile Ridzone Computers SRL, în timp ce 5% din acţiuni au fost preluate de Radu-Mihai Tronaru. Acesta din urmă este şi administrator al societăţilor Ridzone Computers SRL şi RTV Satellite Net SRL.

În şedinţa CNA din 1 noiembrie, Sebastian Ghiţă - fost manager al Realitatea TV - s-a prezentat ca fiind director la Ridzone Computers şi împuternicitul lui Radu-Mihai Tronaru.

În schimb, Rovigo, administratorul judiciar al Realitatea Media - aflată în insolvenţă -, a cerut, pe 28 septembrie, Consiliului Naţional al Audiovizualului să nu autorizeze servicii de programe care folosesc mărcile Realitatea TV sau RTV, deţinute în fapt de Realitatea Media.

Pe de altă parte, pe 24 octombrie, Realitatea Media a cerut Consiliului Naţional al Audiovizualului, printr-o adresă, să interzică funcţionarea postului RTV, în condiţiile în care această televiziune nu era autorizată la momentul respectiv şi emitea din studiourile de la Casa Presei Libere, fostul sediu al televiziunii Realitatea TV, parte a Realitatea Media SA, deţinută de omul de afaceri Elan Schwartzenberg.

La Casa Presei Libere a rămas o parte din echipa Realitatea TV, care lucrează la postul RTV, controlat de Sebastian Ghiţă, fostul manager al Realitatea Media. Postul de ştiri RTV emite începând din 23 octombrie din studiourile de la Casa Presei Libere, în care a funcţionat Realitatea TV.

http://www.romanialibera.ro/cultura/media/realitatea-media-a-dat-in-judecata-cna-si-cere-suspendarea-licentei-prin-satelit-acordate-rtv-244944.html

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii