Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacții ale liderilor PNL Constanța după demisia lui Vasile Blaga

ro

28 Sep, 2016 18:00 2326 Marime text
Urmărit penal sub control judiciar într-un dosar de trafic de influență, Vasile Blaga a demisionat astăzi din toate funcțiile politice deținute în cadrul Partidului Național Liberal. Cum comentează însă liderii politici locali ai formațiunii liberale gestul lui Blaga. 

„Dacă asupra domnului Blaga planează orice urmă de vinovăție penală, gestul de a demisiona este corect. Despre faptul că s-a exprimat că-și va dovedi nevinovăția, m-aș bucura să se adeverească faptul că nu are nicio vină. Se aplică, firește prezumția de nevinovăție, dar faptul că eș și-a dat demisia mi se pare o decizie corectă pentru imaginea partidului. Sperăm că justiția își va face datoria“, a declarat pentru ZIUA de Constanța, președintele organizației județene a PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir.

De acord că demisia lui Vasile Blaga era un gest care se impunea într-o astfel de situație este și fostul candidat la primăria Constanța, liberalul Vergil Chițac. 

„Demisia domnului Vasile Blaga este un gest demn, din punctul meu de vedere. La acuzațiile care i se aduc, vorbim de fapt doar de o suspiciune, dumnealui a recaționat după un manual de etică în politică într-un stat democratic, pentru că a demisionat din toate funcțiile politice de la PNL și cea de copreședinte și cea de șef de campanie și am înțeles că a declarat că nu o să mai candideze nici la Timiș, unde era arondat. Repet, este un gest de demnitate, normal pentru oamenii politici într-o astfel de situație, chiar dacă nu este declarat vinovat, nici măcar trimis în judecată. Față de oamenii politici nu trebuie să planeze astfel de suspiciuni, iar în momentul în care planează, ar trebui să-și dea demisia din toate funcțiile politice“, crede președintele oraganizației municipale a PNL Constanța, Vergil Chițac.  


Contactat de ZIUA de Constanța, președintele Ligii Aleșilor Locali PNL Dobrogea, Vasile Delicoti, edilul comunei Poarta Albă, salută decizia lui Blaga de a renunța la funcțiile politice deținute în partid.
 

„Vasile Blaga și-a respectat principiile, o chestiune de apreciat. Demonstrează astfel că se aplică și în cazul lui ce a cerut întotdeauna altora: corectitudinea. Blaga a cerut mereu colegilor din interiorul partidului să nu se ascundă în spatele funcțiilor atunci când au avut probleme în justiție.“, afirmă Vasile Delicoti.

 
După demisia lui Vasile Blaga, pe surse, s-a vehiculat că succesiunea la șefia PNL ar putea fi asumată fie de actualul primar al Aradului, Gheorghe Falcă, fie de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.
 
În privința desemnării viitorului copreședinte al PNL, primarul de la Poarta Albă spune că este încă devreme pentru speculații.

„Este greu de spus acum. Trebuie analizat și ales un lider care are cea mai bună imagine. Nu putem să aducem o piatră de moară de gâtul partidului“, crede Vasile Delicoti, un liberal cu state vechi în vechiul PDL. 


Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii