Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:48 25 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacția Ministerul Afacerilor Externe în urma proclamării independenței Cataloniei

ro

28 Oct, 2017 11:19 951 Marime text

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis un comunicat prin care își exprimă sprijinul ferm pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Spaniei.

”Respingem cu fermitate și irevocabil „declarația unilaterală de independență” a Cataloniei. Reafirmăm sprijinul ferm al României pentru suveranitatea și integritatea teritorială ale Spaniei. Spania este un aliat important și partener strategic al țării noastre, relație reflectată atât la nivel bilateral, cât şi în cadrul UE și la nivel internațional.”


Potrivit comunicatului, ”legitimitatea oricărui proces sau a oricărei acțiuni care ține de ordinea internă a unui stat rezidă în deplina sa conformitate cu legea fundamentală, cu ordinea de drept din statul respectiv. Reiterăm poziţia consecventă a României în favoarea respectării dreptului internațional, care nu permite modificări teritoriale survenite fără acordul statului implicat.”

”Situația generată în Catalonia ține de ordinea internă din Spania și ne exprimăm speranța că va reveni în cel mai scurt timp în parametrii ordinii constituționale din acest stat.”

Ti-a placut articolul?

Comentarii