Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacţia lui Radu Mazăre, după ce a fost achitat în dosarul Henri Coandă - "Am avut noroc de niște judecători care nu au fost pe culoarul Securității"

ro

29 Jun, 2018 07:22 4314 Marime text
Fostul primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre și fratele acestuia, fostul senator Alexandru Mazăre au fost achitaţi de magistrații ÎCCJ în dosarul privind construirea de locuinţe modulare grupate în campusul social "Henri Coandă" din Constanţa.

”Am avut noroc de un complet curajos și care nu era pe culoarul securiștilor din România. Și în celelalte dosare pe care le am, care sunt niște aberații, nu există nicio probă. Problema în România și în sistemul judiciar este dacă ai norocul să nimerești la un judecător care este corect și care nu este fricos, care nu este șantajabil. În acest dosar, am avut acest noroc. Ne aducem aminte cum în 2014 m-au luat cu mascații de pe terasă, ca pe un infractor, cu mascații, m-au băgat în dubă. După ce judecătorul de atunci m-a eliberat, prințesa dreptății din România, Kovesi, această slugă a serviciilor noastre și a unor servicii străine, i-a făcut plângere judecătoarei la CSM, că de ce mi-a dat drumul. Și CSM a analizat decizia de atunci și a spus că Kovesi a încălcat independența justiției.

Fiecărui procuror locotenent de-a lui Kovesi i s-a dat câte o zonă. Eu am picat la această doamnă procuror Ana Dana, care misiunea ei împreună cu SRI a fost să curețe Constanța, să înlăture din Constanța pe Mazăre și pe Constantinescu, ceea ce s-a întâmplat.(...) Eu am plecat pentru că mi-am dat seama că țara e bolnavă și că Securitatea și securiștii sunt mai puternici decât erau acum 20 și ceva de ani. Eu nu am ieșit pe stradă, ca acum, să susțin securiștii. Eu am ieșit pentru libertate. (...) Să văd ce spun acum că până acum țipau. Țipau că trebuie respectate drepturile omului. Cum a fost respectat dreptul meu de am fost băgat la arest și am fost bălăcărit și plimbat în cătușe și acuma achitat? Nu mai aud nimic de drepturile omului.”, a spus Radu Mazăre la Antena 3.


Potrivit deciziei instanţei, Alexandru Mazăre a fost achitat pentru complicitate la luare de mită, dar amendat pentru fals în declaraţii. Totodată, Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost amendat pentru fals în declaraţii şi achitat pentru luare de mită.

Tot în acest dosar, omul de afaceri Avraham Morgenstern a fost achitat pentru dare de mită.

Decizia nu este definitivă.

Sursă: stiripesurse.ro.

Citeşte şi: UPDATE. Fostul primar Radu Mazăre, achitat în dosarul Henri Coandă. Decizia luată de magistrații ÎCCJ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Virgil Antonov 01 Jul, 2018 01:56 Ma bucur de rezolutia cazului Radu Mazare. Urmaresc jurnalul evolutiei orasului Constanta unde am copilarit si studiat pina la 18 ani dupa care am continuat studiile in Bucuresti de unde am emigrat in 1979 in California USA cu statut economic pentru merite deosebite in electronica aplicata. Mult noroc domnule Radu Mazare.