Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacţia Irinei Schrotter după ce a intrat în vizorul DIICOT

ro

24 Sep, 2014 15:24 2819 Marime text
Cunoscuta creatoare de moda Irina Schrotter si sotul ei, Zaharia Schrotter, se află în vizorul procurorilor DIICOT intr-o ancheta de proportii in care sunt investigate posibile afaceri frauduloase, transmit Ştirile Pro TV.

Sotii Schrotter au fost chemati de procurori sa dea primele declaratii in acest caz.

Zaharia Schrotter a sosit la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) in jurul orei 10.00, iar creatoarea de moda a fost citata sa vina tot miercuri pentru a da declaratii.

Potrivit Pro TV, surse judiciare au declarat ca in acest dosar nu a fost pusa sub invinuire nicio persoana, fiind inceputa urmarirea penala doar in rem, pentru fapte de intiere si constituire de grup infractional organizat, spalare de bani si evaziune fiscala.

Alaturi de sotii Schrotter, in atentia anchetatorilor in aceasta cauza sunt si alti oameni de afaceri din Iasi, fiind vizate tranzactii in principal cu produse si materiale de constructii, care ar fi fost vandute la pret supraevaluat, iar banii obtinuti ar fi ajuns la societati din strainatate, intre care si firme din Olanda, pentru a li se ascunde provenienta, au menţionat sursele citate.

Prejudiciul înregistrat prin evaziune fiscala si spalare de bani, a fost estimat de anchetatori la un milion de euro.

Creatoarea de moda a susţinut că nu ştie prea multe informaţii cu privire la dosarul in care este implicata. Aceasta a menţionat ca procurorul care se ocupa de caz l-a sunat pe sotul sau in urma cu mai multe zile si l-a informat ca exista o reclamatie "facuta de o doamna Dumitrescu", cu cele doua invinuiri, de spalare de bani si evaziune fiscala, si ca face "niste investigatii".

"Urmeaza sa vedem ce date mai dau procurorii astazi in urma discutiilor cu sotul meu", a declarat creatoarea de moda.

"Raspundem ca orice cetatean corect, care respecta legile statului in care traieste, raspundem solicitarilor autoritatilor, nici nu se discuta lucrul acesta", a mai spus Irina Schrotter, intrebata daca se va prezenta la DIICOT la intoarcerea in tara.


Irina Schrotter a mentionat ca atat ea, cat si sotul ei sunt "cetateni corecti care respecta legea".

sursă foto: www.reportervirtual.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii