Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacţia conducerii Colegiului Mihai Eminescu din Constanţa, după dezastrul descoperit în urma controlului OPC

ro

17 Jun, 2018 09:33 3350 Marime text
 
Un chioşc aflat lângă Liceul Mihai Eminescu din municipiul Constanţa  şi o unitate unde erau preparate produsele vândute la chioşc, au fost închise temporar săptămâna trecută de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor şi amendate cu 35.000 de lei. Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Horia Constantinescu, a declarat vineri, că reprezentanţii instituţiei au efectuat un control la un chioşc aflat lângă liceul Mihai Eminescu de unde primiseră informaţii că sandwichurile şi produsele vândute acolo sunt de calitate îndoielnică.
Între timp în spaţiul online a apărut şi o reacţie a conducerii unităţii de învăţământ, după controlul OPC de săptămâna trecută.
„Ne declarăm profund revoltați de ceea ce am aflat din presă referitor la condițiile de igienă improprii, descoperite la sediul firmei care prepara alimentele aduse la Colegiul Național "Mihai Eminescu". Personalul angajat al colegiului nu are dreptul de a controla activitatea comercială a unei firme și de a verifica legalitatea procesului de producție a alimentelor destinate consumului elevilor, în școli, dar salută acțiunea celor de la OPC și le mulțumește pentru informații, măsuri și sancțiuni. Ele trebuie să fie drastice și exemplare! Ne-am fi dorit ca aceste controale să fie mai dese și mai amănunțite și îi încurajăm pe elevii noștri să ne semnaleze orice abatere și să se adreseze organelor competente în acest domeniu. Colegiul National "Mihai Eminescu" se disociază de acțiunea firmei care a încălcat grav normele de igienă și precizează că alimentele vândute la chioșc nu erau preparate în cadrul liceului, ci erau pregătite într-un imobil de pe strada Mircea cel Bătrân, aflat în apropierea Irish Pub- fapt menționat și în raportul OPC publicat în presă- și aduse în fiecare dimineață la liceu. Această situație gravă se va discuta în cadrul Consiliului de Administrație și se va propune rezilierea contractului de închiriere a spațiului cu firma aflată în culpă.
Dragi părinți, vrem să vă asigurăm că mereu am făcut și vom face toate demersurile necesare pentru a asigura elevilor noștri, în cadrul liceului, o existență fericită, desfășurată în normele igienico-sanitare și morale. Întreaga noastră activitate are în vedere dezvoltarea sănătoasă, frumoasă și armonioasă a copiiilor dumneavoastră”. Precizările de mai sus vin de la directorii Colegiului Național "Mihai Eminescu", prof. Marinescu Stelian și prof. Ibadula Bianca.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 17 Jun, 2018 11:51 Scuzati,dlor directori,dormiti pe dvs. E posibil ca proprietari ai acelui spatiu, din care mincau zeci de elevi ,sa nu verificati ,din timp in timp,cum se desfasura activitatea comerciala.sint curioasa cum s-a desfsurat licitatia pentru inchirierea spatiului. Probabil cum se desfasoara peste tot.......De-aia nu indrazneau sa controleze. Venea banutu.