Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Razie de amploare a polițiștilor din două județe. Sute de amenzi aplicate pentru șoferii vitezomani

ro

23 Nov, 2017 08:28 2001 Marime text
618  sancțiuni contravenționale, dintre care 257 pentru exces de viteză, au fost aplicate de polițiștii rutieri din Prahova și Dâmbovița, în urma unei acțiuni pe DN1A, DN72, DN 71 și DJ720. Totodată, au constatat 4 infracțiuni, au reținut 16 permise și au retras 27 de de certificate de înmatriculare, informează IPJ Prahova. 
 
La data de 22 noiembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, în colaborare cu efective de la rutieră din Dâmbovița, au acționat pe DN1A, DN72, DN 71 și DJ720, în vederea despistării și sancționării participanților la trafic care încalcă regulile de circulație.
 
Activitățile au vizat în special conducătorii auto care rulează cu viteză excesivă și cei care conduc autovehicule cu defecțiuni tehnice.
 
În cadrul acțiunii, au fost aplicate 618 sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la aroximativ 200.000 lei.
 
Din totalul acestora, 257 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 82 pentru neutilizarea centurii de siguranță, 49 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege și 9 pentru folosirea telefonului mobil fără a avea activ dispozitivul “handsfree”, mai transmite sursa citată. 
 
Pentru defecțiunile tehnice descoperite la vehiculele oprite în trafic, polițiștii au aplicat 54 amenzi, iar pentru abaterile comise de bicicliști, căruțași și pietoni 49 de sancțiuni contravenționale.
 
Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 16 permise de conducere, dintre care 8 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h și 2 pentru depășiri neregulamentare.
 
De asemenea, au fost retrase 27 de certificate de înmatriculare.
 
La activități au participat și reprezentanți R.A.R.

Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii