Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:02 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Război financiar între Samsung și Microsoft

ro

05 Oct, 2014 19:45 1721 Marime text
Samsung a plătit peste un miliard de dolari către Microsoft în 2013, pentru folosirea pe smartphone-urile şi tabletele sale a unor tehnologii dezvoltate de gigantul american, informează The Wall Street Journal, preluat de Mediafax.
 
Samsung vinde smartphone-uri şi tablete care folosesc sistemul de operare Android al companiei Google. Totuşi, Microsoft susţine că Android utilizează şi câteva tehnologii brevetate de compania americană, cum ar fi metoda de afişare a mai multor ferestre într-un motor de căutare pe Internet.
 
Astfel, atât Samsung, cât şi alţi producători de smartphone-uri trebuie să plătească redevenţe către Microsoft pentru fiecare terminal Android vândut. Până acum, Microsoft şi Samsung nu au făcut publice sumele pe care producătorul sud-coreean le plăteşte companiei americane, însă informaţia a apărut recent în documentaţia depusă în cadrul procesului în care se află cele două grupuri.
 
În august, Microsoft a dat în judecată Samsung Electronics, la un tribunal din Manhattan, acuzând compania sud-coreeană că a încălcat un acord din 2011 privind folosirea reciprocă a unor patente.
 
Microsoft acuză Samsung că se foloseşte de achiziţia diviziei de telefoane a Nokia de către compania americană drept scuză pentru nerespectarea contractului.
 
Compania americană susţine că Samsung nu a efectuat la timp plata unei redevenţe şi a refuzat să plătească dobânda pentru întârzierea plăţii. Mai mult decât atât, Samsung ar fi ameninţat că va întrerupe acordul din cauza achiziţiei Nokia, potrivit Microsoft.
 
Compania sud-coreeană se află într-un conflict referitor la patente şi cu Apple, producătorul iPhone.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii