Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răspândirea virusurilor poliomielitei constituie un risc și pentru români

ro

11 Sep, 2015 00:01 1278 Marime text
 
Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au declarat că problema răspândirii internaționale a polio-virusurilor (virusurilor poliomielitei) constituie un risc și o Urgență de Sănătate Publică de Importanță Internațională.
 
Astfel, a fost emisă o recomandare de vaccinare (cel puțin pentru următoarele 12 luni) cu o doză de vaccin polio inactiv a tuturor persoanelor care călătoresc pe termen scurt sau lung în următoarele țări: Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatorială, Etiopia, Irak, Israel, Madagascar, Mali, Nigeria, Pakistan, Somalia, Siria și Ucraina.
 
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le recomandă românilor să se informeze asupra atenționărilor emise de instituțiile medicale autorizate din aceste state.
 
„Vaccinarea se va face cu patru săptămâni înaintea călătoriei sau pentru cazuri de urgență chiar înaintea plecării. Vaccinarea va fi consemnată pe un format tip al OMS ‘Certificat de vaccinare sau profilaxie’ (carnetul galben), specificat în Anexa nr. 6 a Regulamentului Sanitar Internațional 2005, care poate fi accesat la adresa dedicată de internet www.who.int/ihr/ports_airports/icvp/en, iar acest carnet va însoți documentele de călătorie”, se arată în comunicatul trimis de MAE.




Sursa foto:enational.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii