Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raportul întocmit de Curtea de Conturi cu privire la activitatea Radionav SA a fost făcut public. Ce nereguli au fost constatate

ro

20 Feb, 2018 19:14 1975 Marime text
Raportul Curții de Conturi pe anul 2016 a fost făcut public. Cotidianul ZIUA de Constanța va prezenta date privind controalele efectuate la instituții din județul Constanța, precum și măsurile dispuse.
 
Compania Națională de Radiocomunicații Navale Radionav SA Constanța s-a înființat în anul 1998 prin reorganizarea Regiei Autonome Radionav Constanța. Potrivit raportului Curții de Conturi, Radionav SA este organismul tehnic de specialitate desemnat de Ministerul Transporturilor să desfășoare activități de interes public național, în calitate de operator unic de corespondență publică în spectrul de frecvență alocat României de Uniunea Internațională de Telecomunicații, având ca scop, conform obiectului său de activitate, îndeplinirea angajamentelor de trafic de radiocomunicații navale de apel, pericol, salvare, care revin României în conformitate cu cerințele Convenției internaționale privind ocrotirea vieții umane pe mare, aplicabile domeniului de activitate pentru navele de pasageri, transport de mărfuri, navele de pescuit, navele tehnice, platformele de foraj, navele de agrement, maritime și fluviale, românești și străine.
 
În cadrul operațiunii de inventariere generală a elementelor de natura activelor, datoriilor și capitalurilor proprii s-a constatat că nu au fost respectate în totalitate prevederile legale referitoare la organizarea, efectuarea și valorificarea rezultatelor, deoarece Comisia de inventariere a fost constituită din persoane care asigură operarea în evidența contabilă, nu s-au primit confirmări de la clienți privind sumele rămase de încasat, nu au fost valorificate deșeuri feroase refolosibile și deșeuri selective rezultate din dezmembrarea echipamentelor și subansamblelor mijloacelor fixe și obiectelor de inventar casate, se arată în raportul Curții de Conturi.
 
Potrivit aceluiași document, în timpul controlului, entitatea a valorificat deșeurile feroase ce au rezultat din dezmembrarea echipamentelor și subansamblelor mijloacelor fixe și obiectelor de inventar casate.

”În ceea ce privește modul de stabilire, evidențiere și urmărire a încasării veniturilor proprii s-a constatat că, în perioada 2015-2017, entitatea nu a stabilit tarife de prestații pentru 11 activități prevăzute de statutul entității și care puteau fi desfășurate, aceste tarife fiind aprobate doar pentru trei activități. În timpul controlului, entitatea a formulat propuneri de tarife pentru toate tipurile de activități prevăzute în statutul entității, în vederea aprobării acestora de către Consiliul de Administrație. Întrucât abaterile au fost remediate în timpul controlului, nu s-au făcut recomandări” - se mai arată în documentul întocmit de Curtea de Conturi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii