Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raport în Guvern pe tema creșterilor artificiale de prețuri în supermarketuri (video)

ro

05 May, 2015 23:44 1435 Marime text
 
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a vorbit în cadrul emisiunii ”Ultimul cuvânt” de pe B1 TV, despre scandalul preţurilor crescute de unele lanțuri de magazine înainte de 1 iunie, data când Taxa pe Valoare Adăugată va scădea la 9%. Astfel, ministrul Agriculturii, care va prezenta miercuri un raport în acest sens în ședința de Guvern, a anunțat că astfel de rapoarte comparative privind evoluția prețurilor în ultimele luni vor fi prezentate săptămânal. 
 
Ministrul Agricuturii a vorbit și despre întâlnirea avută cu reprezentanții marilor lanțuri de magazine, afirmând că cei mai mulți dintre aceștia au prezentat date concrete și transparente. 
 
”Am vrut să chemăm la aceeași masă producătorii, procesatori, marile magazine care au fost arătate cu degetul în acestă perioadă, dar și instituțiile statului. Am prezentat activitățile pe care le vom face. (...) Marile magazine, majoritatea dintre ele au venit și au prezentat un sistem extrem de transparent și au spus că nu vor să crească prețurile, să le reducă după aceea și să rămână cu un câștig, ci vor să câștige încrederea cetățenilor”, a spus Constantin. 
 
”Eu cred că au existat tentative de a se obține un câștig destul de ușor. Ce constat, este o constatare personală, este că aceste tentative au fost relativ izolate. E posibil ca mulți dintre cei care au încercat, să fi renunțat după ofensiva care s-a declanșat. Lucrurile vor deveni certitudine în zilele viitore. Mâine (miercuri - n.r.) prezentăm primul raport. Avem date de la Institutul Național de Statistică până la sfârșitul lunii martie, nu avem date pentru luna aprilie. Reducerea TVA s-a anunțat pe 7 aprilie. Săptămâna viitoare, pe data de 10 vom avea primele informații statistice, coroborate cu ce ne va da Consiliul Concurenței, vom avea o primă imagine”, a explicat ministrul. 
 
”De săptămâna viitoare raportul va cuprinde și acestă analiză comparativă -  ce s-a întâmplat în luna aprilie, comparativ cu luna martie sau februarie. Astăzi (marți - n.r.), marea parte a magazinelor au răspuns invitațiilor și au venit cu chestiuni concrete și transparente. Există și cazuri de magazine care n-au răspuns favorabil invitației și acolo sigur că există o anumită suspiciune, cel puțin de lipsă de transparență”, a mai precizat Daniel Constantin. 
 
Sursa: b1.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii