Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raport DSP Cea mai curată apă de mare este la Mamaia. Care sunt zonele de la polul opus?

ro

11 Aug, 2016 12:56 5833 Marime text
Direcția Județeană pentru Sănătate Publică (DSP) Constanța a publicat cel mai nou raport săptămânal privind calitatea apei mării în zonele Năvodari, Mamaia, Constanța (Delfinariu – Modern), Eforie Sud, Eforie Nord și Costinești.
 
Cele mai recente analize ale specialiștilor DSP arată că nivelul bacteriilor din apa mării nu a depășit limitele normale, iar îmbăierea se poate face în condiții optime.
 
Conform documentului emis de DSP Constanța, în zona Delfinariu, valoare E.coli ajunge la 62, iar cea de enterococi la 17. Asta pe când la Modern nivelul de E.coli este de 85, iar cel de enterococi de 20.
 
În Mamaia, în dreptul plajelor Turist, Enigma, Rex, Cazinou, Perla, Vega, și Aurora, nivelul de E.coli măsoară între 41 și 75, iar cel de enterococi între 3 și 26, cea mai scăzută valoare fiind la Estival, Cazino, Perla și Aurora.
 
La Năvodari, nivelul de E.coli este cuprins între 20 şi 63 (100/100ml valoare de referinţă), iar cel de enterococi între 1 şi 12 (100/100ml valoare de referinţă).
 
Cea mai curată apă de mare a fost declarată săptămâna aceasta cea din zona Campingului Marina Surf şi de la Perla Majestic, din stațiunea Mamaia.
 
Pe de altă parte, un nivel mai crescut de bacterii a fost înregistrat la Costinești, unde bacteria E.coli atinge un nivel de 97 de unități, iar nivelul de enterococi este de 15 până la 17. Bună de îmbăiere, dar nu ideală este și apa mării din Eforie Nord și Eforie Sud, unde nivelul de E.coli este cuprins între 31 și 85, iar cel de enterococi între 4 și 27.

sursa foto: pozeonline.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii