Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:48 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raluca Prună „Regret că timpul a fost prea scurt pentru a face ceva în sistemul penitenciar“

ro

15 Dec, 2016 16:23 2061 Marime text
Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat, astăzi, că regretă faptul că nu a avut timpul necesar pentru a face ceva în sistemul penitenciar, dar și că nu a putut trece proiectul ce modifică pachetul de legi ale justiției.

„Regret că timpul a fost prea scurt pentru a putea face cu adevărat ceva în sistemul penitenciar, ceva ce deținutul să simtă. Am început să facem lucruri, am spus public ceea ce mai trebuie făcut, însă, din păcate, nu am avut timp în cursul acestui an și îmi pare foarte rău", a precizat Raluca Prună, după ședința Consiliului Superior al Magistraturii, informează Agepres.

Ea a adăugat că regretă și faptul că nu a putut trece proiectul ce modifică pachetul de legi ale justiției.

„Pentru că tot anul acesta am discutat cu CSM un proiect de modificări ale pachetului de legi ale justiției, cum sunt denumite, regretul meu cel mare este că nu am putut trece acest pachet, însă cred că într-un fel este bine că noul Guvern va avea oportunitatea să și-l însușească și, în plus, să discute și cu noul CSM. (...) Dacă se poate să nu se discute foarte mult pe acele chestiuni care încă sunt chestiuni sensibile și să se trimită acest proiect în Parlament ar fi foarte bine pentru că sistemul judiciar are nevoie la 12 ani de un pachet revizuit", a explicat Prună.

Întrebată dacă alegerea în Parlament a unor persoane cu probleme penale reprezintă un semnal privind scăderea încrederii în justiție, ministrul a răspuns că alegerile au fost libere iar partidele care au încercat "să-și mai curețe puțin listele" au făcut foarte bine.

„Cred că lucrurile sunt complet distincte. Sunt alegeri care au fost organizate liber, au fost niște rezultate, așteptăm să se constituie un nou Guvern și cred că partidele au făcut foarte bine, acelea care au făcut acest lucru, că au încercat să-și mai curețe puțin listele. Faptul că avem foarte multă lume trimisă în judecată și aceasta să știți că este o măsură a eficienței instituțiilor care combat nu numai corupția, dar, în general, infracționalitatea în România. Și DIICOT face același lucru, de pildă pe spălarea de bani, și avem politicieni trimiși în judecată nu pentru corupție, ci pentru spălare de bani. Cred că sunt măsuri absolut normale de asanare a societății. Sunt sigură că, chiar dacă acum unii dintre concetățenii noștri sunt supărați, pe termen mediu vom fi mai fericiți că trăim într-o lume mai curată", a spus ministrul Justiției.


Sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii