Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Raed Arafat, aşteptat mâine în staţiunea Mamaia pentru un eveniment în premieră

ro

11 Jun, 2016 11:46 2074 Marime text
Mâine, la ora 11.00, în stațiunea Mamaia din județul Constanța, va avea loc inaugurarea punctelor de prim-ajutor amplasate, în premieră, în principalele stațiuni ale litoralului românesc unde au fost înregistrate cele mai multe situații de urgență din ultimii cinci ani.

La evenimentul organizat pe faleza din dreptul hotelului Ovidiu din stațiunea Mamaia vor participa Secretarul de Stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat și inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general de brigadă Ovidiu Vasilică. De asemenea, cu această ocazie vor fi prezentate toate măsurile luate de IGSU pentru buna desfășurare a sezonului estival 2016.
   
O abordare nouă pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, proiectul urmărește îmbunătățirea modului în care este acordată asistența medicală de urgență și creșterea gradului de securitate a cetățenilor care vin pe litoral, prin mobilizarea forțelor și mijloacelor tehnice specifice intervenției în cazul producerii diverselor situațiilor de urgență.

Punctele de prim-ajutor amplasate pe plajele din Mamaia, Eforie Nord, Costinești și Neptun vor fi încadrate în permanență cu paramedici SMURD din cadrul IGSU , pregătiți să răspundă urgențelor medicale ce pot apărea în rândul celor prezenți în aceste stațiuni.

Totodată, pentru optimizarea timpului de răspuns, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Constanța va înființa 9 puncte de lucru temporare, încadrate cu câte o autospecială de stingere apă și spumă, suplimentar față de cele 10 subunități de intervenție existente în prezent.

UPDATE 1, ora 11.53
 
În urmă cu puţin timp, Raed Arafat a scris un mesaj, pe Facebook, legat de evenimentul de mâine.
 

„Mâine la Constanţa, la orele 11.00 dimineaţă, vom da startul unui proiect pilot desfăşurat de DSU - IGSU cu sprijinul autorităţilor publice locale şi al Fundaţiei pentru SMURD. Vor fi stabilite la un număr de plaje aglomerate puncte de intervenţie ale echipajelor SMURD, va fi crescut numărul ambulanţelor SMURD şi al echipajelor de pompieri care vor avea puncte noi de plecare pe durata sezonului de vara. Totodată în premieră vor fi utilizate noile nave achiziţionate anul trecut de IGSU din fondurile Europene astfel încât să asigure o intervenţie rapidă pe apă. O ambarcaţiune a pompierilor va fi amplasată şi pe apele lacului Suitgol. Intervenţia cu ambarcaţiunile va fi efectuată şi cu sprijinul Poliţiei de Frontieră / Garda de Coastă. Proiectul este unul experimental şi care va sta la baza dezvoltării unui concept care urmează să fie aplicat în fiecare sezon de vară. El vine în completarea acţiunilor desfăşurate de toate forţele Ministerului Afacerilor Interne. Lansarea proectului va avea loc pe plajă în aproprierea hotelului Rex din Mamaia”, este mesajul complet scris de Arafat. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii