Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Surugiu va depune un proiect legislativ în Parlament. Iată despre ce este vorba

ro

22 Oct, 2015 22:36 1290 Marime text
 
În cadrul unei dezbateri  a PNL cu tema „Provocări la adresa Strategiei Naționale de Apărare a țării în actualul context internațional”, deputatul PNL, Radu Surugiu, vicepreședinte al Comisiei pentru apărare, a propus un proiect legislativ care vizează „revigorarea” Agenției pentru cercetare și tehnică militară. El susține că aceasta ar trebui finanțată pe legea instituțiilor de învățământ superior militar.
 
În același context susține că Agenția pentru cercetare și tehnică militară, ar trebui să poată accesa fonduri europene.
 
„Știm că avem potențial în România, știm că avem creativitatea și resursele necesare să fim un jucător în domeniul militar, pentru că sunt state dezvoltate din lume care investesc enorm de mulți bani în zona de cercetare-dezvoltare și de foarte multe ori noi, românii, am demonstrat că facem lucruri mari cu bani puțini. Încercăm să o reactivăm (n.r. Agenția) și să creăm posibilitatea, în primul rând, să fie finanțată pe aceeași lege pe care sunt finanțate instituțiile de învățământ superior militar și, de asemenea, să poată accesa fonduri europene”, a declarat Radu Surugiu, potrivit agerpres.ro.
 
Conform deputatului, proiectul care vizează organizarea și funcționarea Agenției Naționale Cercetare-Dezvoltare pentru Apărare este redactat, iar săptămâna viitoare ar putea fi depus la Parlament.
 
„Discutăm mai întâi în cadrul comisiei de specialitate a PNL, ulterior vom discuta în cadrul grupului parlamentar iar apoi, dacă obținem și sprijinul grupului, să-l putem depune în plen”, a completat Radu Surugiu, potrivit aceleiași surse. 



Sursa foto: pnl.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii