Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:21 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Moraru acuză CNA în disputa Nasul TV-UPC

ro

31 Oct, 2013 18:51 1922 Marime text
Radu Moraru, asociat la televiziunea NasuL TV, i-a acuzat joi pe membrii CNA ca permit ca UPC sa incalce Legea netransmitand acest canal in pachetul digital de baza, in conditiile in care postul este unul obligatoriu la retransmisie pentru cablisti. El a acuzat ca un raport intocmit de inspectorii CNA in urma unor verificari la UPC, legate de retransmisia Nasul TV, este "mincinos" si cu toate acestea a fost acceptat de membrii Consiliului. Acestia au apreciat, in discutii purtate in alte sedinte pe tema cazului Nasul-UPC, ca distribuitorul de cablu nu a incalcat legea.

In urma cu o luna, Radu Moraru declara, la CNA, ca UPC incalca Legea audiovizualului deoarece nu retransmite Nasul TV in pachetul digital de baza, desi acest lucru este obligatoriu pentru toti cablistii. El afirma ca, drept urmare, televiziunea Nasul TV nu mai era receptionata in 500.000 de gospodarii.

  • Pe de alta parte, reprezentanti UPC au aratat, in aceeasi sedinta de la finele lui Septembrie, ca Nasul TV se regasea in pachetul digital al UPC Romania.

Ulterior, inspectorii CNA au efectuat un control la UPC, iar raportul intocmit in urma acestui control si discutat in sedinta din 22 octombrie nu a confirmat reclamatia lui Radu Moraru.

Astazi, realizatorul a venit din nou in fata CNA, reafirmand ca televiziunea nu este preluata in pachetul digital de baza al UPC. Contestatia lui Radu Moraru referitoare la raportul de inspectie a fost insa respinsa de membrii CNA.

Mediafax precizeaza ca decizia l-a nemultumit foarte mult pe Radu Moraru, care i-a acuzat pe membrii CNA ca tolereaza incalcarea Legii audiovizualului de catre o "corporatie straina" si tolereaza "un raport mincinos" realizat de Serviciul Inspectie al CNA: "Este inadmisibil, fara precedent, de doua luni se incalca legea si dumneavoastra tolerati un raport mincinos (...). Vreti sa iesim in strada, ok, multumim frumos".

Izbucnirea lui Radu Moraru i-a nemultumit pe membrii CNA, care au calificat-o drept "cel putin neeleganta", iar Monica Gubernat, membru al Consiliului, a spus, citata de Mediafax: "Poate ar trebui sa consemnam inca un abuz si o presiune asupra CNA".

Sursa: Hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii