Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre va fi cercetat în stare de libertate

ro

18 Apr, 2014 19:13 2048 Marime text
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a României au decis ca primarul municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre să fie cercetat în stare de libertate.
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a judecat azi contestaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) împotriva deciziei instanţei de cercetare în stare de libertate a primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre, cercetat penal pentru luare de mită şi fals în declaraţii. Pe 9 aprilie, judecătoarea Rodica Cosma de la ÎCCJ a respins propunerea DNA de arestare preventivă a lui Radu Ştefan Mazăre. Motivul declarat a fost acela că probele aduse de procurori nu au demonstrat că edilul ar fi primit mită de la omul de afaceri Avraham Morgenstern în schimbul facilitării câştigării unui contract privind construirea de locuinţe sociale în campusul „Henri Coandă”. DNA a depus contestaţie. Recursul a fost judecat azi de ÎCCJ.
 
Radu Mazăre şi Avraham Morgenstern au fost reţinuţi săptămâna trecută de procurorii DNA pentru fapte de corupţie. Procurorii susţin că, în anul 2011, omul de afaceri Avraham Morgenstern, reprezentantul SC Shapir Structures SRL, i-a remis lui Radu Mazăre suma de 175.000 de euro, pentru a facilita câştigarea de către respectiva societate a licitaţiei ce avea ca obiect contractul de construire a Campusului social „Henri Coandă” în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro). Transferurile ar fi fost intermediate de Elan Schwartzenberg. Banii au urmat un circuit ascuns prin intermediul unor conturi aparţinând unor societăţi offshore, ajungînd în final la Radu Ştefan Mazăre şi fratele acestuia, Alexandru Mazăre, potrivit DNA 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii