Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Potrivit RTV Radu Mazăre şi-ar fi cumpărat din şpăgi un apartament de lux în Franţa

ro

27 May, 2015 12:36 2454 Marime text
 
Procurorii DNA au descoperit că fostul primar, Radu Mazăre, şi-ar fi cumpărat din banii proveniţi din şpăgi un apartament de lux în oraşul francez Nissa, susţin surse judiciare, citate de România TV. Anchetatorii bănuiesc că nu ar fi singura casă deţinută de fostul edil şi nedeclarată. Potrivit România TV, Radu Mazăre este acuzat acum şi de spălare de bani. Averea lui Mazăre a fost însă întotdeauna un subiect sensibil pentru "regele carnavalului" de la malul mării. Înconjurat de lux şi mare fan al maşinilor de colecţie, Mazăre nu a avut niciodată o casă a sa în Constanţa şi a preferat să stea în chirie, informează România TV.  Are însă un apartament în Bucureşti şi aproape 2 hectare de teren tocmai în Madagascar.
 
Cu sute de mii de euro în conturi şi maşini de colecţie în garaj, mulţi s-ar fi aşteptat că Radu Mazăre să aibă o casă doar a lui în Constanţa. Însă, în mod curios, edilul a ales să stea în chirie în oraşul pe care-l păstorea, însă nu oriunde, ci într-o vilă impozantă.
 
În aceşti bani, Radu Mazăre avea la dispoziţie şi un teren de peste 4.000 de metri, putea ajunge în sufragerie direct cu şalupa, iar în mijlocul casei îşi crease o oază de linişte şi verdeaţă.
 
Potrivit ultimei declaraţii de avere, Radu Mazăre deţine o cotă parte de patru la sută din două terenuri în Bucureşti, dar şi un apartament în Capitală. Îndrăgostit însă de Tropice, Mazăre se hotărâse să-şi deschidă o afacere în Madagascar, ţara sa preferată.
 
Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție judecă, astăzi, contestația DNA față de decizia instanței de a-l elibera din arest preventiv pe Radu Mazăre, într-un dosar în care acesta este acuzat de DNA de fapte de corupție.
 
Radu Mazăre a demisionat, tot astăzi, din PSD, după ce, săptămâna trecută, a renunţat la funcţia de primar al Constanţei. El se află în arest preventiv din 2 aprilie. Potrivit DNA, în perioada 2006 — 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky, a solicitat și primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le deschidă în Constanța.

Sursa: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un constantean 29 May, 2015 10:59 Buna tuturor, Am citit pe sarite articolul... Oare suntem chiar atat de naivi incat sa credem ca ceea ce Mazare a cultivat atata amar de ani nu va continua? Oare suntem chiar atat de naivi incat sa credem ca urmatorul primar nu va fi cu aceleasi "apucaturi"? In mm in care raducu` va spune "rezolva asta!" chiar daca nu mai este prima vor sari toti sa execute... educatia/cultura pe care o lasa in urma Mazare se va curata pentru generatii, nu deodata. Oricine vine la Constanta primar va conduce ape tulburi Raducule tata fugi cu carutele tale de epoca la madagascar si eventual cand pleci ia si naravurile din SPIT,PRIMARIE, eventual si taxele de liniste si mai tot ceea ce ne deranjeaza pe noi. Salut tot constantenii!