Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre, nervos pe holurile Curţii de Apel Bucureşti ” Voiam să vă arăt acea sesizare de la DNA ...dar vrei să-ți răspund la ce mă întrebi?”

ro

10 Mar, 2015 16:20 1958 Marime text
Primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, s-a prezentat azi la Curtea de Apel Bucureşti, unde a fost judecat cel de-al 65-lea termen în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa.
 
”Mai primești? Hai să-ți răspund. Vrei să-ți mai răspund? îti mai răspund. Voiam să vă arăt acea sesizare de la DNA ...dar vrei să-ți răspund la ce mă întrebi? Să știi”, au fost replicile lui Mazăre la adresa jurnaliștilor, conform evz.ro.
 
Totodată, făcând referire la dosarul în care este judecat omul de afaceri Sorin Strutinsky, Radu Mazăre a precizat că magistrații au verificat modul de desfășurare a licitației, în care sunt vizate toate companiile care au câștigat, informează B1 TV.

Întrebat de jurnaliști dacă este moral ca să accepte participarea unei persoane alături de care colaborează în afaceri, Mazăre a subliniat că nu deține un bloc împreună cu o altă persoană.

”Ce legătură are licitația și firma la care el este acționar, la care eu nu mai sunt de 12 ani? A caștigat firma prin care el era acționar și a participat legal la licitație. Este și foarte moral. Ce legătură are afacerea pe care o desfășori la Târgu Jiu și licitația pe care eu o desfășor la hotel?”, a mai afirmat Mazăre.

În Dosarul Retrocedărilor, la termenul de azi, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti trebuie să se pronunţe asupra obiecţiunilor formulate la raportul de expertiză topo-cadastrală de specialiştii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de expertul parte Neculai Avramiuc pentru Bogdan Gabriel Sandu şi de Alin Horaţiu Dima, ambii inculpaţi în prezenta cauză. Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, trimis spre soluţionare Curţii de Apel Bucureşti, în octombrie 2008, a avut cinci judecători. În cauză sunt judecaţi aproape 40 de inculpaţi, în legătură cu „restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro (dintre care 77,77 de milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro, prejudiciu în dauna municipiului Constanţa)“, potrivit DNA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii