Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre, Marian Vanghelie şi Elena Udrea fac Paştele după gratii

ro

11 Apr, 2015 19:03 2342 Marime text
Mai multe nume sonore ale vieţii publice româneşti vor primi Lumina Învierii printre gratiile arestului preventiv de la Poliţia Capitalei, din cauza penitenţei impuse de procurorii DNA.

Spre exemplu, coleg de celulă cu Vanghelie, Radu Mazăre, primarul suspendat al Constanţei, nu va ieşi din arest pentru a sărbători alături de familie şi cei dragi. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au admis contestaţia procurorilor împotriva deciziei de cercetare în libertate a primarului Constanţei. Astfel, magistraţii au emis, pe 2 aprilie, un mandat de arestare preventivă de 30 de zile pe numele lui Radu Mazăre, dar şi pe cel al omului de afaceri Sorin Strutinsky. Decizia este definitivă.

Şi Marian Vanghelie s-a mai ales cu 30 de zile în spatele gratiilor. Procurorii au cerut şi au obţinut prelungirea mandatului cu doar câteva zile înainte de paşte. Edilul suspendat al sectorului 5 face astfel sărbatorile după gratii. Procurorii DNA susţin că din 2007 până în prezent, Marian Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, l-a ajutat pe omul de afaceri Marian Dumitru să obțină, pentru societățile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea și plata contractelor de execuție de lucrări publice Vanghelie a perceput un „comision" de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între primăria Sectorului 5 și instituții din subordinea acesteia, pe de o parte, și societățile controlate de către omul de afaceri, pe de altă parte.

Elena Udrea petrece Paştele în arestul Poliţiei Capitalei. Instanţa supremă i-a respins, în Vinerea Mare, cererea de înlocuire a măsurii cu arestul la domiciliu sau cu controlul judiciar, în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani. Fostul ministru Elena Udrea este în arest din 25 februarie, în dosarul "Gala Bute", potrivit romaniatv.net.

Sursă foto: expresspress.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii