Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre "Aşa de periculos este Nicuşor că americanii i-au prelungit viza"

ro

06 Oct, 2014 14:09 1733 Marime text
Primarul Constanţei, Radu Mazăre a declarat, azi, că autorităţile americane i-au prelungit cu trei luni viza lui Nicuşor Constantinescu, în baza documentelor medicale prezentate de acesta, edilul adăugând: "Aşa de periculos este că i-au prelungit viza".
 
Întrebat, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ce veşti mai are de la Constantinescu, Mazăre a spus că a mai vorbit cu el şi că, din câte ştie, acesta aşteaptă "să intre din nou în operaţie, să îi scoată punga de puroi", transmite Mediafax.
 
În 13 august, Radu Mazăre susţinea că Nicuşor Constantinescu are o nouă infecţie în urma intervenţiei chirugicale suferite în SUA şi din acest motiv nu poate începe radioterapia. Tot primarul Constanţei declara, la 5 august, că l-a sfătuit pe Constantinescu, să vină în ţară dacă îi permite starea de sănătate, iar dacă nu, atunci să rămână în SUA până când se va însănătoşi.
 
Tribunalul Bucureşti a dispus, în 23 iulie, arestarea lui Nicuşor Constantinescu, urmare a propunerii făcute de DNA după mediatizarea unor imagini în care preşedintele CJ Constanţa fumează la terasa unui restaurant din New York. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti (CAB).
 
Decizia a fost menţinută de CAB, la 7 august. CAB a arătat, în motivarea deciziei, că apărarea lui Constantinescu nu s-a bazat pe înscrisuri medicale credibile care să arate că "inculpatul se afla internat în stare gravă într-un spital din New York", la momentul cererii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
În 29 august, tot CAB a admis o contestaţia în anulare a procurorilor anticorupţie, stabilind astfel ca Tribunalul Bucureşti să emită mandat european de arestare pe numele lui Nicuşor Constantinescu şi să-l dea pe acesta în urmărire internaţională.
 
Pe numele lui Constantinescu a mai fost emis un mandat internaţional de arestare, după ce acesta nu a revenit în ţară în urma unei operaţii făcute în SUA. Măsura de arestare, dispusă de Tribunalul Capitalei, nu a fost însă menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, motiv pentru care mandatul a fost anulat.
 
Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, aflat în continuare în SUA, arăta, într-un comunicat transmis în urmă cu o săptămână, că a informat mai multe instituţii, între care Ambasada SUA şi Departamentul de Stat al SUA, despre "deciziile abuzive" luate împotriva sa.
 
Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea, pentru că a atribuit nelegal terenuri. Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de calibrul nouă milimetri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii