Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre a fost Suleyman, Răducu ienicer

ro

25 Aug, 2013 08:39 4634 Marime text

Primarul Carnavalul a început sâmbătă seară, în jurul orei 20.00, cu plecarea celor 11 care alegorice ale cluburilor din Mamaia, din zona Telegondolei către Piaţeta Cazino.

Constanţei, Radu Mazăre, s-a costumat în Suleyman Magnificul, sâmbătă seară, la ultima ediţie din acest sezon estival a carnavalului din Mamaia, iar fiul său, Răducu, a făcut parte din rândul spahiilor şi ienicerilor.
În primul car alegoric s-a aflaradu Mazăre, costumat în Suleyman Magnificul, el fiind înconjurat de mai multe cadâne. În faţa carului alegoric pe care se afla primarul au mers ieniceri şi spahii, iar printre cei costumaţi în soldaţi s-a aflat şi fiul lui Mazăre, Răducu.

Alaiul nu a trecut neobservat prin staţiune, turiştii şi constănţenii care se aflau atunci pe faleză oprindu-se pentru câteva minute pentru a admira carele alegorice, dar şi pentru a face fotografii.
Spectacolul a început în Piaţeta Cazino, unde au urcat pe scenă cei care au făcut parte din suita lui Suleyman, inclusiv soldaţii săi, după care sultanul a ales-o pe sultana Hurrem din haremul său.
În discursul său în faţa celor adunaţi în piaţetă, Mazăre a spus că acest carnaval poate fi un exemplu pentru ceea ce se poate realiza în ţară şi le-a mulţumit celor implicaţi în realizarea acestuia.
"Mamaia, carnavalul nu sunt ale mele, nici ale urmaşilor mei, nici ale constănţenilor, staţiunea Mamaia este a românilor şi trebuie să fim mândri că am realizat împreună un lucru care să funcţioneze şi să fie un exemplu pentru ce se poate realiza în această ţară", a spus Mazăre.
Carnavalul a continuat, reprezentanţii fiecărui club oferind un spectacol celor prezenţi în Piaţeta Cazino, fie că a fost vorba despre dans, jonglerii sau minirecitalul unor vedete precum Antonia, invitată de unul din cluburi să participe la acest show. De asemenea, Radu Mazăre a premiat câteva cluburi pentru cel mai frumos car alegoric, dar şi pentru cel mai bun spectacol.


La final, primarul s-a declarat mulţumit de show, dar şi de numărul mare de spectatori.
"Senzaţional a fost. Mă gândeam că nici la meciurile de fotbal nu se adună atâta lume. A ieşit pe sufletul meu şi pe sufletul lor. Îmi creşte sufletul când văd atâta lume", a spus primarul la finalul ultimei ediţii a carnavalului din acest sezon estival.


Sursa: mediafax.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tomass 25 Aug, 2013 18:49 Asa te bucuri cind vezi atita prostime.