Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2. Procurorii DNA cer arestarea Radu Mazăre aşteaptă decizia magistraţilor de la Curtea Supremă

ro

01 Apr, 2015 08:51 2214 Marime text
Procurorii anticorupţie au contestat decizia magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din data de 17 martie, când primarul Constanţei, Radu Mazăre a fost lăsat în libertate în dosarul în care este suspectat de luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese.

Astăzi se judecă această contestaţie. 

Update 9.05


La intrarea în sediul Curţii Supreme, Radu Mazăre a afirmat că va prezenta magistraţilor noi documente care, spune edilul, îi dovedesc nevinovăţia.

UPDATE 2, ora 14.20

Şedinţa de judecată s-a terminat, iar primarul municipiului Constanţa aşteaptă decizia judecătorilor. La ieşirea din sala de judecată, Radu Mazăre a stat de vorbă cu jurnaliştii prezenţi.
 
„Eu nu mai sunt acţionar din 2002 la TV Neptun, unde am avut 7%. 7! Ce era să controlez eu cu 7%?”, a spus edilul-şef al Constanţei.

La întrebarea jurnaliştilor, cum a decurs şedinţa de judecată, Radu Mazăre a declarat: „O oră m-a acuzat procurorul. Nu ştiu dacă i-a convins. Acum două săptămâni instanţa a stabilit că nu am avut argumente. Altfel nu mai stăteam nici acum în costum şi cravată în faţa dumneavoastră, ieşeam iar cu brăţări.”

Primarul Constanţei Radu Mazăre a mai declarat, la ieşirea de la ÎCCJ că a ascultat declaraţiile lui Traian Băsescu de marţi seară şi că le-a savurat pentru că l-a auzit spunând ceea ce el susţine de 10 ani - că în justiţie se fac abuzuri.
 
"DNA mă controlează şi mă verifică din februarie 2005 la această modalitate. Am văzut declaraţiile lui Băsescu pe care nu pot să spun că nu le-am savurat. Vorbea cum vorbesc eu de 10 ani. Îl felicit! Spune că ne bagă pe la beciuri şi aşteaptă să spunem ce vor procurorii. (...) L-am văzut pe onor Băse că a trecut pe partea astalaltă, că începe să îi spună sistemului pe nume", a spus Mazăre.

Citeşte şi LIBERTATEA LUI MAZĂRE, DECISĂ, AZI, DE ANGELA DRAGNE ŞI DE FLORENTINA DRAGOMIR, DE LA CURTEA SUPREMĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii