Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Declaraţiile edilului-şef. Radu Mazăre a ajuns acasă Vrea să renunţe la primărie şi la partid - „E o chestiune de câteva luni“ (galerie foto+video)

ro

18 Mar, 2015 19:15 3280 Marime text
Primarul municipiulu Constanţa, Radu Mazăre a ajuns cu puţin timp în urmă la Constanţa. Edilul-şef al Constanței a venti de la Bucureşti, acolo unde a petrecut şi o seară în arest după ce, luni seară, a fost reținut de procurorii DNA. Mazăre a fost prezentat, marți, la Înalta Curte cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, însă magistrații ICCJ au respins solicitarea DNA, Radu Mazăre fiind eliberat.

Ajuns în urmă cu câteva minute acasă, Radu Mazăre le-a declarat jurnaliştilor veniţi să îl aştepte, care l-au întrebat dacă îşi va da demisia de la Primăria Constanţa că „e o chestiune de câteva luni“. „După 15 ani de tras la căruţă m-am săturat, vreau să renunţ. Vreau să îmi dau demisia. Nu mă întreba când, e o chestiune de câteva luni. Acelaşi lucru vreau să îl fac şi de la partid“, a adăugat edilul-şef al Constanţei. 

UPDATE, ora 20.12. Declaraţiile lui Radu Mazăre

La sosirea la locuinţa sa din Constanţa, Radu Mazăre a dat mai multe declaraţii referitoare la dosarul în care este cercetat.

„Bine fac, bine găseşti. Maşina e sucită, ca unele femei, câteodată porneşte, câteodată nu. Nu mai vrea, ce tu vrei tot timpul?”, a început edilul-şef al Constanţei discuţia cu jurnliştii, răspunzând unei întrebări referitoare la starea maşinii cu care, se pare, au fost probleme pe drumul de la Bucureşti la Constanţa.

Întrebat cum a fost cea de-a doua noapte petrecută în arest în ultimul an, Radu Mazăre a declarat: „Acum pe drum vorbeam că acolo ai un bec şi îmi spunea fratele meu că e bine să îţi pui mască din aia, de avion. Şi zice - Să ţii minte data viitoare. Zic - nu mai, ajunge!”

La întrebarea „cine va dus la arest”, Radu Mazăre a răspuns. „Acum m-a dus la arest cine se găseşte la arest. Domnul Georgescu de la ANI. Pentru că dosarul este făcut în urma reclamaţiei pe care a făcut-o dumnealui ca şi şef şi ca inspector. Vă aduceţi voi aminte că v-am zis, o cucoană care a lucrat în Primărie, pe care am dat-o afară, i-am imputat nişte bani şi atunci s-a hotărât să se răzbune. Dar...Aşa e în viaţă, dacă faci bine, primeşti bine, dacă faci rău, răul se întoarce”.

„Dar ştiţi ce vreau să spun. Că erau mai mulţi jurnalişti. Că vai, Strutinsky, face denunţuri, că Martin. Astea sunt nişte jocuri băgate prin intermediul presei, pentru că nu aş avea ce denunţuri să fac. Să ştiţi că există şi oameni cu coloană vertebrală şi prieteni adevăraţi. Chiar dacă ne-am obişnuit să fie ca în anii 50 când se denunţau între ei numai ca să scape rudele, soţi, fraţi. Există încă oameni bărbaţi”, a continuat Radu Mazăre declaraţiile.

O jurnalistă l-a întrebat pe edilul-şef: „Ce veţi mai face anul acesta, mai faceţi carnaval”. „Nu ştiu, nu cred. Nu cred, pentru că am obosit. Am obosit să dau explicaţii, să mă întâlnesc tot timpul cu maldăre de documente, de rapoarte. Am dus descărcări de gestiune de la Curtea de Conturi, asta înseamnă că nu au găsit nimic de reproşat, şi am început să le punem pe masa unor judecătoare: 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013. Şi uitaţi ce spune Curtea de Conturi. Uitaţi raportul de audit de la Control, de audit al performanţei. Au stat trei luni şi jumătate cei de la Curtea de Conturi şi au verificat, spre exemplu, fiecare factură din cele 1080 de facturi, cu tot ce are în spate. Ăsta e un raport. Ştii ce mai spune raportul Curţii de Control de Audit? Ne ceartă, pe noi Primărie, şi operatorul de gunoi, că n-a făcut suficientă reclamă. Nici el, nici noi, pentru educarea populaţiei. Adică ceea ce, doamna procuror, aceeaşi care m-a «îndesat» şi anul trecut, îmi reproşa, că reclama pe care el a făcut-o la Neptun, unde eu nu mai sunt acţionar, a fost mită. Mită e adevărat, impozitată, s-au plătit salarii şi aşa mai departe.”, a venit răspunsul şefului administraţiei locale.

„90 la sută nu (n.r. mai fac carnavalul). Eu cel puţin nu mai particip, dacă nu mai particip eu cum va arăta carnavalul nu am de unde să ştiu. Dar ştii ce? Am obosit şi nu mai vreau. Mi-e lehamite să mă mai duc la Primărie, mi-e lehamite să spun şi să iniţiez ceva, pentru că urmează să dau cu subsemnatul, şi sunt şi eu un om. Am dreptul după 15 ani, cred că am tras destul la căruţa asta. Poate vreau să stau şi eu să fac plajă, nu să fac repetiţii pentru carnavalul de cinci zile şi dup-aia să mă controleze procurorii că de ce şi cum am făcut”, a mai menţionat Radu Mazăre.

Întrebat fiind dacă acest lucru înseamnă că îşi va da demisia, edilul-şef al Constanţei a răspuns: „Da, da, da! Româneşte vorbind, fix asta înseamnă. Vreau să îmi dau demisia curând. Nu mă întreba ce înseamnă curând, dacă într-o zi două. E o chestiune cred că de săptămâni, de luni. Acelaşi lucru vreau să-l fac şi de la partid. De ce să ajung eu să mă pună ăia de la Bucureşti să mă dea afară pentru că mă anchetează un procuror. Păi uite cum m-a anchetat procurorul, m-a băgat la beci de două ori, după care am venit să vorbesc cu voi. Ăsta e motiv să mă dai afară din partid? Eu ştiu că, cu toţii suntem nevinovaţi până la o hotărâre definitivă. Dar să rămână domnii cu regulile astea, ei cu partidul lor, şi eu să rămân cu viaţa mea. Am şi eu dreptul la viaţa mea. Da? V-am lămurit? Mulţumesc mult!”

"A apărut motivaţia instanţei de judecată cu eliberarea?", a mai întrebat unul dintre jurnaliştii prezenţi: "Nu. Nu cred. După părerea mea cred că apare după vreo săptămână. Aşa a apărut rândul trecut, cam peste o săptămână. Ar fi apărut repede dacă m-ar fi ţinut în continuare la «beciul domnesc», dar aşa cred că mai durează”, a încheiat primarul Constanţei dezvăluirile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii