Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:56 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Birea, fiul bulibașei din Drăgăneşti Olt, acuzat de evaziune fiscală în Constanța

ro

15 Oct, 2012 23:34 2105 Marime text

Procurorii constănțeni, cu sprijinul polițiștilor de la IPJ Olt, au făcut, duminică, percheziții la locuințele fiului bulibașei din Drăgănești Olt. Acesta este acuzat de evaziune fiscală și tentativă de înșelăciune.

Anchetatorii căutau documente care să ateste existenţa unei societăţi comerciale al cărei patron este acuzat de evaziune fiscală şi tentativă la înşelăciune.

"Acesta a afirmat în faţa judecătorilor că deţine documente contabile, la contabil sau la domiciliu, pe care nu le punea însă la dispoziţia organelor judiciare. Este arestat preventiv pentru infracţiunea de evaziune fiscală, de fapt, mai multe evaziuni fiscale şi tentativă la înşelăciune deosebit de gravă, în dauna a două primării din judeţul Constanţa, evazionând şi statul şi încercând să înşele şi primăriile, vizând un prejudiciu de peste 20 de miliarde de lei vechi", a declarat Teodor Niţă, procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Radu Birea, fiul bulibașei și ruda cu Bercea Mondial, a fost arestat vineri, 5 octombrie, după ce procurorii au depistat că firma pe care o conducea a încercat să înşele două primării din judeţul Constanţa.

"Modul de operare era foarte simplu: făcea un contract cu primăria respectivă, încă nu s-a lămurit dacă şi de ce lucrările au fost atribuite legal, fără licitaţie, făcea o parte din lucrări, circa 10-15 la sută, încasa banii pe lucrarea efectivă, apoi, cu documente falsificate, se adresa judecătorului afirmând că a terminat toată lucrarea şi pretinzând o sentinţă judecătorească pe baza acestor acte false în temeiul căreia să obţină un titlu executoriu împotriva primăriei respective, Pecineaga, acum. Toate aceste activităţi financiar-contabile nu sunt evidenţiate în niciun fel în documentaţia firmei, care lipseşte cu desăvârşire, ba mai mult, în prezent, este şi dizolvată", a mai precizat procurorul Teodor Niţă.

Citeste AICI

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii