Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radare ultraperformante cu laser pentru polițiștii rutieri. Constanța nu se află pe listă!

ro

07 Feb, 2016 20:37 2059 Marime text
 
Vitezomanii vor fi mai ușor prinși de acum. Polițiștii rutieri au primit opt aparate radar de tip LTI 20-20 TruCAM. Noile modele au cameră video HD de înaltă fidelitate şi un laser integrat, fiind cel mai performant aparat de măsurare a vitezei disponibil astăzi.
 
Pentru a fi folosite corespunzător, polițiștii rutieri au fost instruiţi în cadrul unor cursuri. Ținta oamenilor legii este combaterea eficientă a vitezei excesive pe şosele şi preîntâmpinarea accidentelor de circulaţie. Astfel, poliţiştii Secţiei de Poliţie Autostrăzi din cadrul Inspectorului General al Poliţiei Române vor folosi un astfel de aparat radar tip pistol, având în vedere valorile de trafic în creştere şi vitezele de deplasare a autovehiculelor care circulă pe aceste artere rutiere.
 
Structurile rutiere din cadrul D.G.P.M.B. şi Inspectoratele de Poliţie ale Judeţelor Argeş, Bacău, Braşov, Suceava, Prahova, Timiş, vor fi cele care vor primi cele șapte aparate radar.
 
S-au ales aceste regiuni deoarece, spun poliţiştii, aici se înregistrează valori mari de trafic, în special la sfârşit de săptămână sau în perioada sărbătorilor ori reţeaua rutieră este caracterizată printr-un trafic intens, în special pe perioada sezonului estival /sărbătorilor de iarnă. Constanţa nu va primi însă, însă ar trebui luată în calcul perioada sezonului estival, când traficul rutier o este foarte mare în zona litoralului. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii