Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:35 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Racla cu moaștele Sf. Parascheva, scoasă spre închinarea pelerinilor

ro

10 Oct, 2016 08:25 5539 Marime text
Racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă, în această dimineață, la ora 6:30, din Catedrala Mitropolitană pentru ca pelerinii sosiți la Iași să se poată închina.
  
Pelerinii sosiți la Iași la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva au prilejul de a se închina încă de din această dimineață la racla cu moaștele sfintei, care la ora 06:30 a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană.
 
Un sobor de preoți conduși de episcopul vicar Calinic Botoșăneanu au purtat racla în procesiune în jurul Catedralei Mitropolitane. Ulterior, racla a fost așezată pe un baldachin special amenajat în curtea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. La ceremonial au luat parte pelerini veniți din toate colțurile țării.
 
Unii dintre ei au declarat jurnaliștilor că au ajuns la Iași de ieri dimineață, pentru a fi siguri că pot lua parte la această procesiune religioasă.
 
Raclei cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva i se vor alătura moaștele Sfântului Neofit Zăvorâtul, care vor fi aduse miercuri dimineața de la un lăcaș de cult din Cipru. Moaștele vor rămâne la Iași până duminică.
 
Anual pelerini din țară și străinătate vin la Mitropolia Moldovei și Bucovinei pentru a se închina, în preajma zilei de 14 octombrie, la racla cu moaștele Sfintei Parascheva. Astfel, Iașiul devine cel mai mare centru de pelerinaj din România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii