Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Râcă între Primăria şi Poliţia din Arad pe seama unui certificat de deces al unui constănţean care este viu

ro

29 Oct, 2018 15:29 1350 Marime text
Cazul unui bărbat din județul Constanța care este în viață, dar figurează decedat la Starea Civilă este analizat de autoritățile din Arad. 

Pentru corecta informare a opiniei publice reprezentanții Primăriei Arad vin cu precizări privind informaţiile apărute în media legate de emiterea unui certificat de deces privindu-l pe Faraon Ion domiciliat in jud. Constanţa.

”Actul de deces a fost întocmit de către Serviciul Stare Civilă din cadrul Primăriei Municipiului Arad urmare a solicitării lucrătorilor Poliţiei Municipiului Arad. Aceştia au constatat că o persoană decedată în municipiul Arad, într-o clădire dezafectată, este, conform datelor furnizate de un martor, numitul Faraon Ion” - au transmis reprezentanții Primăriei Arad.


Sursa citată menționează că datele de identificare din actul de deces au fost preluate din procesul verbal emis de organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Arad.

”Reprezentanţii Serviciului de Stare Civilă din cadrul Primăriei Municipiului Arad nu au competenţe în stabilirea identităţii persoanelor decedate pe teritoriul municipiului Arad, care nu posedă acte de identitate şi au obligaţia să întocmească actul de deces în baza documentelor furnizate de organele de anchetă” - au mai transmis reprezentanții Primăriei Arad.


Conform presei locale din Arad, Primăria a fost acuzată că ar fi emis certificatul de deces pe numele lui Ion Faraon din localitatea constănțeană Valu lui Traian, iar în prezent bărbatul încearcă să convingă autoritățile că este viu și că trebuie anulat certificatul de deces. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii