Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

r/NEWS.ro Fost ministru, al Transporturilor și Infrastructurii, audiat la DNA în dosarul Valentin Preda

ro

25 May, 2013 15:03 2569 Marime text
Fostul ministru liberal al Transporturilor și Infrastructurii, Ovidiu Silaghi a fost audiat zilele acestea de procurorii anticorupție, au declarat pentru r/News surse judiciare. El a fost chemat să dea explicații în dosarul în care DNA a început urmărirea penală față de fostul secretar de stat din Guvernul Ponta, Valentin Preda, pentru folosirea în scopuri ilegale a unor informații clasificate și luare de mită.
Ovidiu Silaghi a fost audiat în calitate de martor în legătură cu posibilitatea pe care o avea fostul secretar de stat în ministerul condus de Silaghi, Valentin Preda, de a influența în diferite moduri prelungirea de către Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi a contractului prin care consorțiul UTI – Novensys furniza companiei rovignieta electronică.
Silaghi a fost audiat,  după ce procurorii DNA au extins cercetările față de Valentin Preda și pentru o posibilă faptă de luare de mită în legătură cu prelungirea contractului pentru consorțiul UTI – Novensys, pe lângă acuzația de complicitate la folosire de informații clasificate.
Mai exact, anchetatorii au obținut informații, care arătau că Preda ar fi cerut 50.000 de euro pentru prelungirea acelui contract de la unul din șefii Novensys – Andrei Ștefan Caunîi, acuzat și el de dare de mită, potrivit surselor judiciare r/News.
Potrivit acelorași surse, Silaghi a dat o declarație favorabilă ex-secretarului de stat Valentin Preda, susținând, printre altele, că acesta nu ar fi avut cum să influențeze cursul relații comerciale, mai ales că CNADNR nu era în subordinea sa.
Mai multe detalii pe rnews.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii