Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:45 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Purtătorul de cuvânt al MAI În noaptea dintre ani, efectivele ISU au intervenit la 211 solicitări, peste jumătate dintre acestea, fiind incendii

ro

01 Jan, 2015 17:00 1029 Marime text
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, subcomisar de poliție Monica Dajbog, a susținut astăzi, la sediul MAI, o declarație de presă privind intervenția efectivelor MAI în noaptea de Revelion.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, la nivel național, forțele Ministerului Afacerilor Interne au asigurat măsurile de ordine publică la peste 200 de evenimente organizate cu prilejul Revelionului, la care au participat aproximativ 345.000 de persoane. În acest context, nu au fost raportate incidente majore, fiind aplicate doar 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 800 de lei. 

De asemenea, nouă persoane au ajuns la spital din cauza unor accidente provocate de folosirea imprudentă a materialelor pirotehnice.  În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat și alte 184 de  infracţiuni, dintre care 105 de natură judiciară, 42 la regimul circulaţiei rutiere, 5 la regimul silvic și 32 alte genuri de infracțiuni.

Oamenii legii au mai depistat şi trei persoane urmărite în temeiul legii şi 260 de persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni, 7 dintre acestea fiind reţinute şi 7 arestate.   

Efectivele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit la 211 solicitări, peste jumătate dintre acestea, respectiv 116, fiind incendii. Alte 19 evenimente au fost determinate de fenomenele meteo periculoase. Echipajele SMURD au răspuns la 804 solicitări pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

De asemenea, la nivel național, au fost efectuate cinci misiuni aero-medicale pentru salvarea a patru adulți și a unui copil, aflați în stare critică, cei cinci pacienți fiind transportați la unități medicale specializate.

În ultima zi a anului peste 50.700 de persoane au trecut prin principalele puncte de trecere a frontierei.

La această oră, nu mai sunt anunţate drumuri naţionale închise din cauza vremii nefavorabile, însă pe câteva tronsoane de drumuri naţionale încă sunt impuse restricţii de tonaj.

La început de an, vicepremierul Gabriel Oprea, alături de angajații Ministerului Afacerilor Interne, urează tuturor românilor un călduros La mulți ani!”

Ti-a placut articolul?

Comentarii