Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Puiu Haşotti i-ar retrage cetăţenia română lui Tokes

ro

01 Jun, 2011 18:58 1295 Marime text

Liderul grupului PNL din Senat, Puiu Haşotti, regretă că nu există o lege prin care să i se poată retrage cetăţenia română lui Laszlo Tokes pentru că se dovedeşte "un mare anti-român".

Şeful senatorilor liberali, Puiu Haşotti, ar dori să-i poată retrage cetăţenia română europarlamentarului Laszlo Tokes pentru iniţiativa de a deschide o reprezentanţă a Ţinutului Secuiesc la Bruxelles.

Haşotti a afirmat miercuri în plenul Senatului că este "păcat" că nu există o lege care să conţină o asemenea prevedere, pentru că Tokes se dovedeşte "un mare anti-român".

"Dacă Parlamentul ar fi avut o atitudine la vremea aceea (când Haşotti a propus adoptarea unei declaraţii politice a Parlamentului ca reacţie a afirmaţiile unor oficiali ai Ungariei, n.r.), ieri, nu s-ar fi întâmplat la Bruxelles ce s-a întâmplat, adică într-o locaţie care aparţine statului maghiar s-a înfiinţat aşa-zisa comisie a Ţării Secuilor. Denumirea de Ţară a secuilor nu a existat şi nu există în istoriografia românească. Cine a făcut acest lucru? În primul rând dnul Laszlo Tokes, de care în mod judicios s-au despărţit distinşii noştri colegi de la UDMR, aşa cum şi noi ne-am despărţit de Corneliu Vadim Tudor întotdeauna. Dnul Tokes care a ajuns însă vicepreşedintele Parlamentului European cu voturile dvs, a colegilor de la PDL, şi care se manifestă în continuare, în permanenţă, ca un mare anti-român. Păcat că nu există o lege prin care să i se poată retrage cetăţenia română, dar asta-i viaţa", a susţinut Haşotti, citat de NeswsIn.

Pe 1 iunie se deschide Biroul de Reprezentanţă al Ţinutului Secuiesc în Bruxelles, având sediul în Casa Regiunilor Maghiare, context în care, pe 31 mai, europarlamentarii UDMR Sógor Csaba, Tõkés László şi Winkler Gyula au organizat o recepţ ie în clădirea Parlamentului European din Bruxelles. La evenimentul la care a participat şi Tánczos Barna, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, au luat cuvântul preşedinţii consiliilor judeţene care au iniţiat deschiderea biroului: Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita şi Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Sursa: http://www.cotidianul.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vadim 01 Jun, 2011 20:09 si l face machedon