Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSNews.ro - Buzău, județul în care PNL și PSD au fost „omorâte” de DNA Deputatul PNL, Cezar Preda - „Avem o situație comună în Constanța“

ro

16 Apr, 2015 22:12 1923 Marime text
 
PSnews.ro a demarat un demers jurnalistic menit să vă ofere o imagine generală despre cum ar putea arăta bătălia electorală PSD-PNL la alegerile locale din 2016, în fiecare județ al României.
Astăzi mergem în județul Buzău, decimat puternic de procurorii DNA. Atât PSD, cât și PNL din judetul Buzău au fost lovite frontal de procurori, iar efectul se va observa, cel mai probabil, la alegerile locale din 2016, dar și la cele parlamentare, preciezează PSNews.ro.
Șeful Consiliului Județean Buzău, Cristinel Bîgiu, este  suspendat din funcție, ca urmare a faptului că este arestat preventiv , în urma unor acuzații de luare de mită, conflict de interese și tentativă de spalare a banilor.

Primarului municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, a fost în februarie condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, după ce ar fi acordat ilegal bani din bugetul local către echipa de fotbal Gloria Buzău. Decizia nu este definitivă, dar premisele nu sunt tocmai favorabile primarului PSD din Buzău, potrivit PSNews.ro.

Tot la Buzău, probleme cu legea au avut sau au şi unii parlamentari. 

Cine ar putea intra în cursa electorală din 2016 în Buzău.
Potrivit PSNews.ro, Constantin Boşcodeală, actualul primar ar putea rămâne o variantă, în situaţia în care va scăpa de mandatul de arestare pe care prima instanţa i la dat. Dacă totuși actualul primar din Buzău nu va mai candida, în piața politică din această zonă există zvonul potrivit căruia Adrian Mocanu, fiul fostului șef politic al județului, Vasile Mocanu, și-ar dori să intre în cursa electorală de la locale din 2016.În ceea ce privește Consiliul Județean, Petre Neagu (PSD), actual lider interimar al acestei instituții, în locul lui Cristinel Bîgiu, este una dintre  posibilele variante pe care social- democrații buzoieni le au la îndemână, ne-au precizat surse din conducerea PSD Buzău.

Un alt nume din PSD Buzău care și-ar putea asuma o candidatură la localele din 2016 este deputatul Vasile Ciolacu. 

În ceea ce îi privește pe liberali, variantele par și mai puține decât cele existente în tabăra PSD. Trebuie precizat că la Buzău, USL încă trăiește. Consilierii locali ai vechiului PNL votează alături de cei ai PSD, atât la Consiliul Județean, cât și la Primăria Buzău.
Contactat de PSnews.ro, deputatul PNL, Cezar Preda, a explicat principalul raționament de care trebuie să țină cont liberalii în procesul de selectare al candidaților pentru localele din 2016 și anume responsabilitatea.

”În primul rând, situația de la Buzău nu este singulară, avem o situație comună în Prahova, avem o situație comună în Constanța, avem o situație comună și în alte orașe și județe mari unde sunt decapitate nu numai conducerile administrative ci și liderii politici și acum cred că toți suntem de acord că nu putem face democrație fără politicieni“, a precizat Preda, contactat de PSNews.ro.

Sursa: PSNews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii