Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Psihologul Oana Danciu, din Constanţa, rămâne sub control judiciar

ro

02 Nov, 2017 14:00 2358 Marime text

Tribunalul Constanţa a decis azi ca psihologul Oana Danciu, din Constanţa, să rămână sub control judiciar. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Psihologul Oana Danciu a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, ea fiind acuzată de trafic de influenţă.

Într-un alt dosar, Oana Danciu este acuzată că „la data de 23 mai 2017, inculpata, psiholog în cadrul unui cabinet, care realiza evaluarea psihologică inclusiv a navigatorilor, a pretins de la denunţătorul E.N. suma de 2.000 de euro, cu scopul de a-i determina pe pretinşii membri ai unei comisii de examinare, funcţionari publici asupra cărora a lăsat să se înţeleagă că ar avea influenţă, să îl angajeze în cadrul Autorităţii Navale Române pe postul de inspector tehnic, banii fiind remişi sus-numitei în cursul aceleiaşi zile“.
 
„Inculpata a continuat acţiunea ilicită la data de 24 mai 2017, când i-a cerut denunţătorului suma de încă 1.000 de euro, sub pretextul că îi este necesară pentru a-l convinge pe un membru nehotărât al comisiei de examinare să îl declare promovat pe denunţător, chiar fără ca acesta să se prezinte la examen. Bănuind că a fost minţit, denunţătorul a sesizat organele de urmărire penală, astfel că, la data 1 iunie 2017, inculpata a fost depistată în flagrant când primea cei 1.000 de euro pretinşi, astfel că a fost reţinută şi ulterior arestată la domiciliu.
 
Aflând despre arestarea inculpatei, un alt denunţător, B.G., a sesizat organele de urmărire penală cu privire la faptul că, la data de 31 mai 2017, aceeaşi inculpată îi pretinsese 2.000 de euro cu scopul de a-i determina pe pretinşii membri ai unei comisii de examinare, funcţionari publici asupra cărora a lăsat să se înţeleagă că ar avea influenţă, să îl angajeze în cadrul Autorităţii Navale Române pe postul de inspector tehnic, bani pe care denunţătorul i-a remis inculpatei la data de 1 iunie 2017, cu puţin timp înainte ca aceasta să fie prinsă în flagrant când primea banii de la primul denunţător“, conform procurorilor.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii