Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - PSD merge la consultări cu o propunere de premier. Este vorba depre Liviu Voinea

ro

09 Nov, 2015 18:09 1023 Marime text
PSD merge cu propunere pentru premier, la consultările cu preşedintele Iohannis din această seară. Anunţul a fost făcut de Liviu Dragnea, şeful social-democraţilor.
Dragnea nu a dorit însă să spună numele persoanei respective, limitându-se la a preciza numai că este o persoană apropiată.
Preşedintele PSD a spus că va vorbi despre propunerea partidului, după ce va ieşi de la consultările cu Iohannis.

UPDATE, ora 18.15:


Propunerea este, potrivit România TV, Liviu Voinea, care s-a născut în anul 1975, a absolvit în 1997 Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din ASE, iar în 1998 a obţinut titlul de Master în Administrarea Afacerilor (MBA) la Stockholm University School of Business.
 
El are o specializare în "sociologia bunăstării", la Universitatea Bucureşti şi o diplomă în statistică în ştiinţele sociale la University of Essex, Marea Britanie.
 
Voinea a fost numit, în presă, "analistul de serviciu" pe teme economice al PSD şi, ulterior, al USL.
 
Numele lui Voinea a fost vehiculat, în 2009, şi în ceea ce priveşte ocuparea funcţiei de premier, presa speculând că Mircea Geoană l-ar fi desemnat să conducă Guvernul dacă ar fi câştigat alegerile din 2009.
 
În 2009, Voinea a devenit membru neexecutiv în Consiliul de Administraţie al Eximbank, instituţie condusă de Ionuţ Costea, cumnatul candidatului la prezidenţiale la acea vreme Mircea Geoană.
 
Presa a relatat că Voinea a încasat, în calitate de membru în CA al Eximbank, circa 4.200 de euro pe lună în 2009, potrivit declaraţiilor de avere trimise la ANI de către funcţionarii publici.
 
Tot din postura de membru în CA al Eximbank, Voinea a adus critici Tratatului Fiscal, gest pentru care europarlamentarul PDL Sebastian Bodu a solicitat revocarea acestuia dintr-o funcţie remunerată de stat.
 
Conform CV-ului postat pe site-ul Ministerului Finanţelor, mandatul din CA al Eximbank urma să se încheie în septembrie 2012.
 
În acest moment, Voinea este conferenţiar universitar doctor în cadrul Departamentului de Relaţii Internaţionale la SNSPA şi profesor asociat la Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul ASE Bucureşti.
 
Voinea a fost şi director executiv al Grupului de Economie Aplicată (GEA), precum şi preşedinte al Voinea Business Development.







Sursa foto: aktual24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii