Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Provocările la nivelul Uniunii Europene in domeniul securității maritime, dezbătute la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”

ro

22 May, 2019 07:12 1062 Marime text
Provocările la nivelul Uniunii Europene in domeniul securității maritime, dezbătute la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” găzduiește în perioada 21 - 24 mai cursul „The Challenges of Securing Maritime Areas for the European Union”, organizat de European Security and Defence College (ESDC), în parteneriat cu Colegiului Național de Afaceri Interne și Ministerul Afacerilor Interne.

Timp de patru zile, lectori invitați din cadrul European Security and Defence College (ESDC), EU Military Staff, Ministerul Afacerilor Interne, Garda de Coastă, Forțele Navale Române și Colegiul Național de Afaceri Interne, alături de specialiști și reprezentanți ai autorităților publice și Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, vor dezbate probleme legate de provocările la nivelul Uniunii Europene din domeniul securității maritime, într-o abordare multidimensională și integrată, la nivel strategic și operațional.

Joi, 23.05.2019, în cadrul cursului va fi organizat un exercițiu pe mare, având ca obiectiv simularea modului de acțiune în cadrul operațiilor specifice de combatere a migrației pe mare. La acest curs vor participa 40 de cursanți, din țară și străinătate, care au avut parte de o pregătire inițială în cadrul unui modul de instruire online.

Prin organizarea acestui curs, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” se alătură demersurilor European Security and Defence College privind implementarea de module de instruire și pregătire academică in domeniul maritim la nivel UE.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii