Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protestele din România, în presa internaţională. Ce au scris marile publicaţii

ro

27 Nov, 2017 09:50 2559 Marime text
Principalele agenții de știri au scris despre nemulțumirile care i-au scos pe români în stradă, informează Digi 24.

The Telegraph a publicat ieri "Poza Zilei" care întruchipează protestatarii scandalizând printre jandarmii călare.

Agenţia Reuters scrie despre protestele faţă modificările legilor Justiţiei. „Hoţii, Hoţii”, au strigat protestatarii în faţa sediului Guvernului, 30.000 de persoane adunându-se în Bucureşti, iar circa 20.000 în alte 70 de oraşe, notează sursa citată.

Şi Associated Press scrie despre protestele de la Bucureşti şi din majoritatea marilor oraşe din România. „Protestatarii, care au avut un mic conflict cu forţele de ordine, au numit partidul de guvernământ ciuma roşie, mii de persoane adunându-se pe stradă la Cluj, Timişoara, Iaşi, Braşov, Sibiu şi Constanţa", a precizat agenţia.

AFP şi Belga au transmis informaţii despre manifestaţiile din România, unde mii de persoane au manifestat împotriva guvernului de stânga, acuzat că se opune luptei anticorupţie.

Russia Today, instituție de presă apropiată puterii de la Kremlin, informează, fără a difuza și imagini, despre protestul din România, la care spune că au participat „mii” de persoane, care au strigat „Hoții, hoții” și „PSD - ciuma roșie”, nemulțumite de planul de a modifica legile justiției.

Euronews prezintă imagini de la protest și estimează la 20.000 numărul protestatarilor din București. Canalul de televiziune amintește că procurorii au investigat în ultimii zece ani sute de oficiali, inclusiv foști prim-miniștri, în cadrul eforturilor anticorupție.

Sursă foto: Digi 24
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii