Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proteste la Penitenciarul Poarta Albă și la spitalul penitenciar (document)

ro

23 Sep, 2016 16:00 3255 Marime text
Sindicatul Național al Lucrătorilor de Penitenciare, filiala Penitenciarul Poarta Albă anunță că, pe data de 26 septembrie, între orele 9:00 și 11:00, în fața închisorii va avea loc un miting de protest susținut de angajați ai Penitenciarului Poarta Albă și ai Spitalului Penitenciar Poarta Albă.
 
Sindicaliștii denunță discriminarea impusă de la nivel guvernamental în structura de apărare națională. Potrivit unui comunicat de presă al SNLP, Guvernul tehnocrat legalizează discriminarea împărțind sistemul național de apărare. Prin OUG 20/2016, se stabilește  că salariații din familia ocupațională apărare și ordine publică , inclusiv cei din penitenciare, trebuie să aibă incluse în salariu sume compensatorii reprezentând salariul de merit în plată în anul 2009.
 
Cu toate acestea, mai spun sindicaliștii, ministrul muncii și al justiției decid peste lege faptul că deși în penitenciare a existat salariu de merit în plată în 2009, totuși norma nou adoptată, chiar dacă nu conține elemente de ambiguitate, nu ar  trebui aplicată și pentru agenții și ofițerii de penitenciare, pentru că salariile lor sunt bune și pentru că celelalte instituții din sistemul nașional de apărare se opun, motiv pentru care, la data de 10 septembrie 2016 toate salariile plătite în structura de apărare au inclus acest drept, cu excepția penitenciarelor.
 
Al doilea motiv invocat pentru protestul de pe 26 septembrie este lipsa de personal.
 
Textul integral cu nemulțumirile sindicaliștilor din sistemul penitenciar îl puteți consulta în secțiunea Documente. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii