Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest la Delfinariu din Constanţa! Ce nemulţumiri au angajaţii

ro

06 Jun, 2018 13:08 3556 Marime text
Angajaţii Delfinariu Constanţa protestează în aceste momente în faţa Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Personalul muzeului în frunte cu directorul instituţiei, Adrian Bîlbă, spun că "noua lege a salarizării a eliminat posibilitatea accesării unor sporuri de condiții periculoase, vătămătoare sau grele de muncă".

Adrian Bîlbă, director CMSN Constanța: "Am venit in 2012 ca manager la Delfinariu Constanța si de atunci încasările si numărul de vizitatori s-a triplat în condițiile în care personalul este același, posturile fiind blocate în sistemul public, iar salarizarea a crescut minimal, ceea ce a facut in continuare să avem salarii nete undeva sub 1200 de lei la foarte mulți dintre angajați.

Este, dupa parerea mea, inadmisibil ca un muzeu de o importanță județeană, dar care se adresează in timpul sezonului estival tuturor turiștilor ce vizitează Constanța, personalul muzeului sa fie tratat de catre legislatia românească astfel. Mai mult, noua lege a salarizării a eliminat posibilitatea accesării unor sporuri de condiții periculoase, vătămătoare sau grele de muncă. Aceste sporuri se obțin în cadrul muzeelor de importantă județeană foarte dificil numai dupa ce demonstrezi că anul precedent ai avut boli profesionale sau accidente de
muncă.

Acesta este motivul pentru care salariații de la CMSN Constanta au o revendicare importantă salarială, iar din acest punct de vedere au tot sprijinul meu ca director al instituției. Ca exemplu, numai in ultimele doua zile, la caserie și-au dat demisia două persoane din 6, ele avand un salariu de 1100 de lei - din care se rețin și sume pentru garanție, ajungând să ducă acasă 900 de lei - insuficient pentru un trai decent."

În cadrul unei conferinţe de presă de astăzi de la Constanţa, vicepremierul Paul Stănescu a declarat că se vor rezolva probleme salariale ale personalului CMSN Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii